HATAY TURİZMİNİN KALBİ SAMANDAĞ SAHİLİNİ GÜZELLEŞTİREN PROJE HAYATA GEÇİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 16:18

HATAY TURİZMİNİN KALBİ SAMANDAĞ SAHİLİNİ GÜZELLEŞTİREN PROJE HAYATA GEÇİYOR

reklam
HATAY TURİZMİNİN KALBİ  SAMANDAĞ SAHİLİNİ   GÜZELLEŞTİREN PROJE HAYATA GEÇİYOR
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2016 - 1:38

166 views

Samandağ Belediyesi, Kaymakamlık ile DOĞAKA işbirliğiyle Samandağ Deniz Mahallesindeki Hz Hıdır çevresi  park ve meydan düzenleme proje çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çalışmalarının bir ay içinde tamamlanarak hizmete açılması  hedefleniyor. Ağustos ayı başından son halini alacak olan proje Samandağ’ın odağı ve gülümseyen yüzü olacak şekilde nitelendiriliyor.

Hz. Hıdır Makamı etrafı ve Park ve Meydan düzenleme çalışmalarının % 90’ı tamamlandığı bildirildi. Bu çalışmalar kapsamında; çalışma alanını kapsayan çevre yolları (parke), Hz. Hıdır Makamı etrafı yollar (küp taş), yürüyüş yolları (Wash beton blok taş) ve oto park alanının (çim taşı) zemin döşeme işi % 95 oranında tamamlandı.

Peyzaj öğelerinin bitkilendirme ve sokak elemanları alana uygulanması % 10 gerçekleştirildi. Palmiye dikimi uygulandı. Okaliptüs, keçiboynuzu, dişbudak, Kıbrıs akasyası, salkım söğüt, ters dut, fıstık çamı, zakkum, dam koruğu, kum zambağı, altın çanlar ise ilerleyen günlerde dikimleri gerçekleştirileceği bildirildi. Aydınlatma elemanları monte işlemleri tamamlandı. Aydınlatma elemanlarının seçiminde modern çizgiler olmasına dikkat edildi. Çocuk oyun alanındaki düzenleme çalışmaları ise devam ettiği bildirildi.

Hz Hıdır ile Hz. Musa’nın buluştukları yer olarak inanılmıştır. Tüm tek tanrılı dinlere inananlarca önemi kabul edilen dünyada ender makam olarak kabul ediliyor. Hz. Hıdır Samandağ’daki makamı en çok plana çıkan aynı zamanda en önemlisi olarak kabul edilir.

Samandağ sahilindeki Hz. Hıdır makamına yapılan çevre düzenlemesi birçok inançla atfedilen önemine uygun yurtiçi ve yurtdışından ziyaret edilen enternasyonal bir yere sahip olacak. Bu manada Bayramlarda, Cuma günleri ve tatillerde şehir dışından ve yurtdışından gelen Turist kafilelerine Hz. Hıdır Makamına uygun bir düzenleme yapılıyor.

      Hz. Hıdır Makamına yakışır bir proje oluyor

Halil Zahal Antakya’dan Hz. Hıdır Makamını ailesiyle birlikte ziyarete geldi. Hz. Hıdır Makamının yapılan çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini aldık. Zahal; Samandağ Belediyesi tarafından Hz. Hıdır Makamının etrafı park ve meydan düzenleme çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Antakya Cumhuriyet Mahallesinde ikamet ediyoruz. Hz. Hıdır makamına yakışan bir proje oluyor. Hz. Hıdır Makamına gelenek, örf ve ibadetimizi yerine getirmek için buradayız. Her zaman ailece ziyarete geliriz. Hz Hıdır Makamının çevresine Samandağ Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları gördüğüm zaman açıkçası çok sevindim.

Etrafına baktığım zaman denize sıfır noktada yeşillerle donatılmış dolayısıyla İnanç turizminin önünü açacak. Çünkü Hz. Hıdır Makamını her inançtan insan ziyaret ediyor. Bunun için Hz. Hıdır Makamı evrensel bir değere sahip. Bu nedenle Hz. Hıdır Makamı çevresinin yeniden restore edilmesinde başta Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.