Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı: BİR RÜYA KENTİ ARSUZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:10

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı: BİR RÜYA KENTİ ARSUZ

Dünyayı olduğu ülkemizi de derinden etkileyen pandemi süreci yerel basının da sesini kıstı. Yerel basınla ilgili seçilmiş ile atanmışların açıklama yapmaması dikkat çekici.

reklam
Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı: BİR RÜYA KENTİ ARSUZ
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 10:54

280 views

Dünyayı olduğu ülkemizi de derinden etkileyen pandemi süreci yerel basının da sesini kıstı. Yerel basınla ilgili seçilmiş ile atanmışların açıklama yapmaması dikkat çekici.
Yerel dergiciliğe çeyrek asırdır yeni bir soluk getiren Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, Nisan-Mayıs sayısında, pandemi nedeniyle rağbet gören yazlık ve tatil beldeleri kapsamında rüya kenti olan Arsuz’a yer ayırdı. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ile yapılan sohbette ise, ilçeye yapılan ve yapılacak çalışmalar ele alınıyor.
Dergide ayrıca, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazer İbrahim’in Hatay gezisinde görüşlerine de yer verilmiş.
Gazetenin yükünü omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Kimlikli kente sahip çıkmak” başlıklı makalesinde, Antakya kent meydanına kazandırılan Vakıf İş Hanı ile ilgili görüşlerini yansıtmış.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:
Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -18-/ Adnan Menderes, Dursun Karabiber/ Müzik ruhun gıdasıdır, Yahya AKSOY/ Nevruz, Sedef Yeral/ Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları, Mustafa Solak/ Montrö’den çekilmek, Lozan’ı sorgulatır, Süheyl Budak/ Kalburabastı, Nuri Erkal / İnsan kıyıları, Tunay Devrim/ Müziğin, Mavinin ve Meryem’in izinde ‘ARSUZ’
Dergide kitap tanıtım yazılarıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık/ Mine Sögüt’ü Dört Yapıtı Üzerinden Anlatma Denemesi, Suha Kıyak/ Tebessüm, Nuri Erkal/ Osman Şahin.
Dergideki öykülere gelince… Dr. Necdet Özkaya, Teopolis (Tanı’nın Kenti) Antakya’nın 101 Gece Öyküleri, İmparator Flavius Claudius Julianus’un Antakya’daki Günleri (2), Hulusi Atahan/ AVUSTRALYA’dan Küçük Bir Pencere, Av. İbrahim Ersuz/ Bir Cana Yedi Kurşun Yetmez, Dr. Muhsin Boz/ Sisofis Söylemi Üzerine, Edip Yeşil/ Bir Acayip Adam, Acibe Sıkar/ Sen hayatın neresindesin?
Şiir bölümünde ise; Sabahattin Yalkın/ Lady Godiva, Hikmet Güzelkokar/ Efes, Tan Doğan/ kırık köprü, Zeynel Kürkçü/ Karıştım sana, adlı şiiri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Damak Tadı yazılarıyla Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.