Hatay Deva Partisi Teşkilatı “Tarımın DEVA’sı Hazır” Lansmanına Katıldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Mayıs 2024 - 09:28

Hatay Deva Partisi Teşkilatı “Tarımın DEVA’sı Hazır” Lansmanına Katıldı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılımıyla Adana’da “Tarımın DEVA’sı Hazır” lansmanı yapıldı.

reklam
Hatay Deva Partisi Teşkilatı “Tarımın DEVA’sı Hazır” Lansmanına Katıldı
Son Güncelleme :

12 Haziran 2021 - 9:16

223 views

Hatay Deva Teşkilatı “Tarımın DEVA’sı Hazır” Lansmanına Katıldı

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılımıyla Adana’da “Tarımın DEVA’sı Hazır” lansmanı yapıldı.

REKLAM

Lansmana, Hatay il ve Antakya ilçe teşkilatı da katılım sağladı. Deva Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun, Sosyal İşler Başkanı Ekrem Filitoğlu, Ekonomi İşleri Başkanı Ahmet Rüstem, Sektörel Gelişmeleri İzleme Başkanı İlker Eker, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Mahmut Yıldırım, Sağlık İşleri Başkanı Yusuf Yurdal, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Başkanı Şerif Cemali, Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı, İlçe Tanıtım ve Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Öztürk, İlçe Gençlik Politikaları Başkanı Fethullah Gazioğlu, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Yunus Emre Mıdık da lansmanda yer aldı. Kalabalık bir ekiple lansmanda boy gösteren Hatay ve Antakya teşkilat ekibi, Hatay’ın tarım politikalarına destek olacak projeler üretmeye devam edeceğinin de mesajını verdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Hatay teşkilatına verdiği video mesajında “Antakya’ya selamlar. Yakında inşallah kongre için oradayız” dedi.

ÇAKILI, TARIM’A DEVA OLACAK PROJELERİ AÇIKLADI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı, partisinin ilk 90 ve 360 gün için planlanan Tarım Eylem Planının başlıklarını anlattı. “DEVA Partisi ülkemizin, vatandaşımızın, çiftçimizin sorunlarını sadece seçim zamanı değil her zaman önemsediğini göstermiştir. Bugün sizlere iktidar olduktan sonra ilk 90 ve 360 gün içinde çiftçimiz için yapacağımız politikaları açıklamaya başlıyoruz. Yıllardan beri sorunları ile baş başa bırakılmış çiftçilerimizin sorunlarına DEVA olmak için, ülkemizi Tarımda ve Hayvancılıkta kendine yeten bir ülke haline getireceğiz.

Özgür ve zengin bir Türkiye hayali çiftçinin 7 DEVA’sı

Çiftçimizin borçlarını 2 yıl erteleyecek, kullandığı mazotta ÖTV vergisini kaldıracağız. Bizim iktidarımızda hiçbir çiftçinin traktörüne haciz gelmeyecek; gübrenin maliyetinin yarısını çiftçimize destek olarak vereceğiz. Elektriği daha ucuza sağlayacak ziraat bankasını tekrar çiftçinin bankası yapacağız. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz. Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız.

Hayvancılığa da Deva Olacağız

Hayvancılıkta et ve süt üreticilerine ödemelerini zamanında ve planlı bir şekilde yapacak, yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına %50’ye kadar destek verecek, hayvancılık sektörünü destekleyeceğiz; mera alanlarını geliştireceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracak, organize Hayvancılık Bölgelerini teşvik ederek hızla kuracağız. Doğa dostu hayvancılığı destekleyecek, ülkemizin flora zenginliğine sahip bölgelerinde arıcılığa özel teşvik ve destek vereceğiz. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracak, üniversiteler ile iş birliği yaparak yeni balık türlerinin geliştirilmesini ve üretimini sağlayacağız.

Demokrasi ve Atılım Partisi Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı sözlerini şu cümlelerle tamamladı: Ana hedefimiz, bu ülkedeki herkesin sağlıklı, güvenli, yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak, üreten, zenginleşen bir ülke inşa etmektir.”

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.