HASIRCI: ÖĞRETMEN BAHAR ŞİMŞEK YALNIZ DEĞİLDİR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 11:24

HASIRCI: ÖĞRETMEN BAHAR ŞİMŞEK YALNIZ DEĞİLDİR

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Bahar Şimşek’in yanında olduklarını açıkladı.

reklam
HASIRCI: ÖĞRETMEN BAHAR ŞİMŞEK YALNIZ DEĞİLDİR
Son Güncelleme :

02 Kasım 2022 - 22:28

1.063 views

HASIRCI: ÖĞRETMEN BAHAR ŞİMŞEK YALNIZ DEĞİLDİR

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Bahar Şimşek’in yanında olduklarını açıkladı.


Okul Müdürü ile ilgili çok sayıda iddiada bulunan Hasırcı, müdürün okulda kendi küçük imparatorluğunu kurduğunu, bu düzene karşı çıkanları okuldan sürdüğünü belirtti.

Hasırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Değerli basın emekçileri değerli halkımız tam 1 ay önce 30.09.2022 tarihinde Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü görevden alınsın başlığıyla bir basın açıklaması yapmıştık ve konunun takipçisi olacağımızı belirtmiştik.

Basın açıklamamızda okulun üst katını ev gibi kullanan okul müdürünün aynı zamanda usulsüzlüğünden bahsetmiştik.Maalesef geçen hafta bu usulsüzlükleri ortaya çıkaran öğretmenlere ceza verildiğini,bu durumdan rahatsız olup,usulsüzlüklere karşı çıkan Okul’un Matematik Öğretmeni B.Ş’nin sürgün edildiğini,Yine bu usulsüzlüklere karşı çıkan Okul’un eski öğretmeni Mehmet Ünlü’ye kademe durdurma cezası verildiği ,Müdür’ün ise aynı okulda görev’e üstelik müdür sıfatıyla devam ettiğini öğrendik.

Soruyoruz hangi vicdan bu durumu kabul eder ?Hangi yasa,mevzuat suçluyu korur? Aşağıda fotoğraflarla birlikte idiaları tekrar kamuoyuyla paylaşıyoruz. ‘’Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.G okulunun en üst katını daireye dönüştürmüş ve son iki yıl boyunca okulun üst katında ikamet etmiştir.Yani adı geçen müdür ikamet ettiği gibi okulun elektirik,su ve diğer hizmetlerinide kullanmaktadır.

Okul müdürümüz o kadar rahat ki kaldığı odanın temziliğini öğrencilerine yaptırmaktadır.İstenilmesi durumunda öğrenci ismi verilebilir. Aynı okul müdürü okulun yanında kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir arsaya sahiptir.Hatta söz konusu arazide dönem dönem gübreleme ,ağaç dikme gibi işleri 10 ve 11.sınıf öğrencilerine yaptırmaktadır.Bu konuda rahatsızlıklarını dile getiren öğretmenlere karşı tavır almış ve hatta bu öğretmenlerin soruşturma yoluyla ceza almalarını sağlamıştır.


USULSÜZLÜKLERE KARŞI ÇIKANLAR CEZALANDIRILAMAZ
Okul müdürü okulda krallık kurmuş olmalı ki ilçe milli eğitim müdürlüğüne giden şikayet dilekçelerine karşın öğrencileri konferans salonunda toplamış kimlerin şikayet ettiğini öğrenmeye çalışmıştır.Hatta daha sonra öğrencilerden D.G,A.K,F.Y.,B.S,E.G,Ş.T A çağrılmış ve dilekçelerle ilgili sorulara maruz bırakılmıştır. Yine aynı okul müdürü okulda yapılmayan kurslardan haksız kazanç sağlamış hatta kursların yapılmadığı konusundaki şikayetler üzerine kurslar hemen kapatılmış kurs defterleri bazı öğretmenler tarafından yenilenerek doldurulmuştur.Örneğin 11.12.2021 tarhinde toplantı nedeniyle kurs ve telafisi yapılmamış olmasına rağmen kurs ücreti ödenmiştir.

Kurs ve egzersiz konusunda bazı öğretmenlerle ortak haraket edip haksız kazanç sağlamışlardır.’’ Okul yöneticilerinin sorumlulukları söz konusu olduğunda (yine hem devlet memuru olmaları hem de öğretmen olma şartını taşımak zorunda olmaları nedeniyle) öğretmenlerin sorumluluklarının tümüne okul yöneticilerinin de sahip olduğu söylenebilir. Dolayısıyla okul yöneticisi devlet memuru olmaktan kaynaklanan ve özellikle Devlet Memurları Kanunun( DMK)’da düzenlenen sorumlulukları, öğretmenlerin sorumlulukları gibidir.Ancak genel devlet memuru sorumluluklarının dışında, yönetici konumunda olan devlet memurlarının sorumlulukları DMK’nın 10. maddesinde özel olarak düzenlenmiştir.Bu doğrultuda okulda kendisine itiraz eden öğretmenlere mobing uygulayan karşı yandaş bularak soruşturma açtıran,yandaş veli bularak güç oluşturan bir eğitimci kabul edilemez.


Şimdi buradan tüm kamuoyunun vicdanına soruyoruz;
1.Birçok il ve ilçelerde zor şartlarda lojman bulamayan kiralık evde kalan öğretmenler varken bir okul müdürünün Okulu eve çevirmesi (resimler mevcuttur) okulun elektiriğini suyunu kullanması görevi kötüye kullanmak değil midir?
2.Öğrencileri kişisel işler için kullanmak suçtur.Müdür olma sıfatını kullanarak öğrencileri özel işlerde kullanmak kabul edilemez

Reklam

3.Siyasi nüfusunu ve çevresini kullanarak bana bir şey olmaz anlayışıyla hareket etmek okulu kendi çiftliği gibi kullanmak görevi kötü kullanmak değil midir?
4. Okul öğrencilerinden M.E.G’ye okul tarafından bulaşık yıkama cezası verilmesi gibi eylemler hangi pedojojik ilkelerle bağdaşmaktadır.?
5.Okul öğrencilerinin cam silme,temizlik yapma görüntüleri varken müfettişlerin bu durumu soruşturmalarda görmezden gelmeleri kabul edilebilir mi?
6.Okul Müdürü Okul öğrencilerinden M.B’nin kişisel telefonu ve sosyal medya hesaplarını kontrol etrmesi görev tanımında var mıdır?Bu durumdan dolayı öğrenci M.B’nin okuldan ayrılmasının vebali kimin üstündedir.?

Reklam

7.ÜSULSUZLÜKLERİ ORTAYA ÇIKARAN ÖĞRETMENLERİN CEZALANDIRILMASI KABUL EDİLEBİLİR Mİ?MÜDÜR NEDEN KORUNMAKTADIR?
Üsulsuzlükleri ortaya çıkaran öğretmenler farklı gerekçelerle cezalandırılmıştır.Öğretmen B.Ş iki kez maaş kesim cezası almış bir kez görevden uzaklaştırılmıştır.Son olarakta öğretmeniniz B.Ş görev yeri değişikliğiyle başka okula sürülmüştür. Yine okul’un eski Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Ünlü kademe durdurma cezası almıştır.Okul müdürü ise hala okulu evi gibi kullanmaya haksız kazanç sağlamaya devam etmektedir. TÖB SEN olarak eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirmekten geri adım atmayacağımızı belirtir. Yetkilileri hakkaniyetli biçimde davranmaya ve Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesinden sürgün edilen öğretmen Bahar Şimşek’in eski okuluna geri döndürülmesinin,cezaların iptal edilmesini öğretmen Mehmet Ünlü’ye verilen kademe durdurma cezasının geri çekilmesini, okul müdürünün müdürlük görevine son verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.