HASİAD’dan İsveç Dışişleri’ne tepki « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 07:14

HASİAD’dan İsveç Dışişleri’ne tepki

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Av. Murat Hayzaran, Hatay’a seyahat edilmemesini tavsiye eden İsveç Dışişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

reklam
HASİAD’dan İsveç Dışişleri’ne tepki
Son Güncelleme :

30 Mart 2022 - 11:16

166 views

HASİAD’dan İsveç Dışişleri’ne tepki

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Av. Murat Hayzaran, Hatay’a seyahat edilmemesini tavsiye eden İsveç Dışişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

reklam


EXPO gibi uluslararası kapsamda düzenlenen proje öncesinde yapılan açıklamada Hatay’ın güvensiz olduğunun belirtildiğini belirten Hayzaran, açıklamanın tam aksine Hatay’ın oldukça güvenli, huzur, barış ve kardeşlik kenti olduğunu ifade etti. EXPO’ya tüm dünyadan vatandaşları beklediklerini kaydeden Hayzaran; “İsveç Dışişleri Bakanlığı’nın yersiz bir şekilde Türkiye’ye seyahat uyarısında bulunarak Ankara’daki Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinde aralarında İlimiz Hatay’ın da bulunduğu Kilis, Şırnak ve Hakkari’nin tamamına gereksiz yere seyahat edilmemesi şeklinde tavsiyede bulunduklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
1 NİSAN’DA HATAY EXPO’DA BULUŞALIM
Gerek İlimiz Hatay gerekse ülkemizin diğer tüm illeri güvenli olup tam da kadim şehrimiz Hatay’ın Expo açılışı öncesinde İsveç Dışişleri Bakanlığı’nın bu uyarısını talihsiz ve yersiz bulduğumuzu ifade etmek isteriz. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan, kucak açtığı tüm medeniyetlerden aldığı mirasın harmanlandığı, insanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan tarih boyunca farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı; barış, kardeşlik, hoşgörü kenti, doğa sporlarının, aromaterapinin, gastronominin, tarihin, kültür, inanç ve gastronomi turizminin Türkiye’deki en önemli destinasyonlarından Hatay’ımızın güvenli olduğunu ve Expo 2021 ile birlikte tüm bu değerlerini dünyayla paylaşacağı Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan #Expo2021Hatay’ın açılışına herkesi davet ediyoruz. Açılışı hep birlikte yapmak üzere 1 Nisan Saat 20.00’da buluşalım” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr , Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN