HAMOK:  “İNSAN HAKLARINI İNKAR ETMEK, İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR.” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 10:18

HAMOK:  “İNSAN HAKLARINI İNKAR ETMEK, İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR.”

Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

reklam
HAMOK:  “İNSAN HAKLARINI İNKAR ETMEK, İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR.”
Son Güncelleme :

12 Aralık 2022 - 9:57

223 views

HAMOK:  “İNSAN HAKLARINI İNKAR ETMEK, İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR.”

Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Reklam

HAMOK tarafından yayınlanan açıklamada; “Bugün; dünyayı bütünüyle saran şiddet sarmalı içerisinde, insanın kimlik olarak her geçen gün değerinin azaltıldığı; savaşın, nefret dilinin, ayrışmacı söylemlerin revaçta olduğu bu zamanlarda; tüm insanların sadece insan olmalarından kaynaklı eşit değere sahip evrensel kişisel hak ve özgürlüklerini teslim etme çabası içerisinde varlığını sürdüregelen, insan haklarının anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 73. yıldönümü. Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden biri olan ülkemiz; özgürlük, hukukun üstünlüğü, barışçıl yaşam gibi evrenselliği kabul gören ilkeler ile bu bildirgede ilan olunan insan haklarının etkin bir biçimde korunması, gelişimini sürdürmesi ve ihlallerin önüne geçebilmesi adına bağlayıcılığı iç hukukunun da üstünde yer alan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır. Ancak birçok devlet gibi ülkemizde, insan haklarının herkes için hukuki bir zemin üzerinde korunabilmesi amacıyla bildiriyi imzalamış ise de, insan haklarına karşı yapılan ihlaller; gerek ülkemizde gerekse de dünya kamuoyunun gündeminde gittikçe devleşen bir sistematik içerisinde hala ilk sıralarda yer almaktadır.

Reklam

İNSAN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLARIZ

Yapılan hak ihlalleri mevcut koşullarda ne yazık ki böyle anlamlı bir günün içini boşaltarak günü kutlama olmaktan ziyade, ihlaller bağlamında bir farkındalık yaratma mücadelesinin sözcüsü olarak rol oynamaktan öteye götürememektedir. Hak ihlallerinin adeta günlük yaşamın bir parçası haline geldiği ülkemizde; bütün ihlalleri tek tek sıralamanın mümkün olmadığı malumdur. Aynı zamanda Evrensel Bildirge’de yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslararası bir düzenin henüz olmadığı da açıktır. Ancak bizler temsil ettiğimiz kurumların tarihsel gerçekliğinin bilinci ile Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu olarak, insan haklarına yakışı kalabilecek bir düzen içerisinde, halkımız ile bir dayanışma içerisinde olmayı, hak ihlallerine karşı ses çıkarmayı, haksızlığın karşısında durmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Birbirimize karşı değil, birbirimize doğru dönebildiğimiz, varlığımızın değerini anlayıp, bu değeri yüceltebildiğimiz kadar güçlüyüz. Ve ancak bu değerden aldığımız güç ile adaletsizliğin, eşitsizliğin kalın duvarlarını yıkabiliriz. HAMOK olarak İnsan Haklarının evrensel değerlerine uygun bilinçle hareket ederek, ülkemiz içerisinde sistematik ve süreğen biçimde varlığını devam ettiren insan hakları ihlallerine karşı yürüttüğümüz mücadelemizi, her geçen gün şiddetini arttırmaya mecbur bırakıldığımız kararlılık ve eylemlilik ile sürdüreceğimizi siz değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. İnsanın, hakları ile insan olduğu gerçeğinin farkında olarak; özgürlük, eşitlik, adalet ve kardeşlik değerlerinin; insan haklarının özümsendiği bir Dünya ve Türkiye özlemiyle, İnsan Hakları Gününü kutlarız” denildi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.