HAMOK adalet nöbetini sürdürüyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 21:18

HAMOK adalet nöbetini sürdürüyor

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), adalet nöbetini sürdüreceklerini kaydetti.

reklam
HAMOK adalet nöbetini sürdürüyor
Son Güncelleme :

29 Haziran 2022 - 11:47

180 views

HAMOK adalet nöbetini sürdürüyor

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), adalet nöbetini sürdüreceklerini kaydetti.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

HAMOK tarafından konuyla ilgili yayınlanan açıklamada; “Gezi davasındaki hukuksuz tutuklamalara karşı, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nin başlatmış olduğu ve HAMOK bileşeni odalar olarak ev sahipliğimizde haftalık periyotlarla gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’ni arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürdüreceğimiz ve tüm hukuk dışı uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceğimiz hususunda kamuoyunu bilgilendirmiştik. Arkadaşlarımızın özgürlüklerinden haksız nedenlerle mahrum edilmesinin üzerinden 64 gün geçti ve bizler 61 gündür adalet arıyoruz. Bu süreçte Gezi Davasında tutuklanan Mücella Yapıcı’nın basında yer alan yazısından; ağız ve diş sağlığı hizmeti alırken kelepçelerinin çıkartılmadığı ve tıbbi bilgilerinin kendisine değil, cezaevi görevlilerine verildiği üzüntüyle öğrendik. Bir İnsan, bir yönetici ve bir Hekim olarak bizler başta Mücella Yapıcı olmak üzere tüm kamuoyundan özür dileriz.

Reklam

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ HASTALAR DA DİĞER HASTALARLA AYNI STANDARTTA SAĞLIK HİZMETİ ALMA HAKKINA SAHİPTİR.

Konuyla ilgili araştırma, yazıda bahsi geçen hastanenin bulunduğu yer itibariyle İstanbul Diş Hekimleri Odası tarafından yapılacaktır. Ancak belirtmek gerekir ki, hastalar için savunulan standartlar esas olarak tutuklu ve hükümlüler için de geçerlidir. Ve özel olarak belirtilmelidir ki 70 yaşından büyük, eğitimli ve kovsanız bu ülkeden başka bir yere gönderemeyeceğimiz değerli insan Mücella Yapıcı’nın diş tedavisi sırasında, nasıl bir kaygı ile kelepçelerinin açılmaması kararı verildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. İnsan ve hekim olmanın onurunu asla unutmadan, siyasi hangi parti olursa olsun mesleğimizin gereğini yapmalıyız. Bizler Mücella Yapıcı ablamızdan ve tüm kamuoyundan bir kez daha özür diliyor, soruşturmanın takipçisi olacağımızı iletiyor, Gezinin bütün değerleri ve tutuklu arkadaşlarımız bırakılıncaya kadar adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi halkımızla paylaşmak istiyoruz” denildi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.