GÜZELYURT DEFNE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 15:12

GÜZELYURT DEFNE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

reklam
GÜZELYURT DEFNE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI
Son Güncelleme :

25 Mart 2019 - 12:49

194 views

GÜZELYURT DEFNE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI  

Demokratik Sol Parti Defne Belediye Başkan Adayı Mehmet Güzelyurt, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Defne Bedircan Düğün Salonu’nda projelerini açıkladı.

Halk buluşmasına Güzelyurt’un yanı sıra DSP Defne İlçe Başkanı Timuçin Türüç, DSP Defne meclis üyesi adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

GÜZELYURT: DEFNE’NİN SORUNLARINI BİZ ÇÖZECEĞİZ

Kendisini karşılayan yüzlerce vatandaşı selamlayan Güzelyurt, “Kutsal ve onurlu bir yola çıktık. Bu yolculuk yeni başlamadı. 40 yıl önce güzel bir dünya hayaliyle başladı bu yolculuk. Bu uğurda ağır bedeller ödedik. Bu mücadelede eğilmedik ve mücadeleden vazgeçmedik. Olmadık yalanlarla bizleri suçlayanlar oldu. Bunlara aldırış etmedik. Hiç kimse halkın bağrından gelen bu dalgayı engelleyemez. Yıllardır halkını yok sayan, halkın oylarını çantada keklik gören anlayış tarihe gömülmeye mahkumdur. Başından beri Defne’nin biriken sorunlarını çözecek tek yönetim biçimi şeffaf belediyeciliktir. Biz halk meclisine STK’lardan, meslek odalarından, dernek başkanları ve muhtarlardan oluşacak. Tüm meslek odalarıyla konuştuk. Sosyal tesisleri halkımızın hizmetine sunacağız. Öğrenciler için bilgi evleri ve sürekli eğitim merkezleri kuracağız. Defne’ye kadın sığınma evi açacağız. Ucuz ve sağlıklı gıda vatandaşa ulaşacak. Yapı kooperatifi kuracağız. Kent park ve Asi Nehri boyunca yeşil alan yapacağız. Asi Nehri’nin çevresinde koşu yolları, dinlenme ve seyir terasları oluşturacağız. Defne’yi simgeleyen anıt yapacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYE HER AY DENETLENECEK, HALKA HESAP VERİLECEK

Mehmet Güzelyurt başkan olduğunda Hatay Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın üyelerinden oluşacak olan ve belediyeden tamamen bağımsız olan bir heyetin her ay belediyeyi denetleyeceğini ve böylece belediyenin gelir giderlerinin halkla paylaşılacağını belirtti. Bu uygulamayı Defne halkına belediye gider ve gelirlerinin nasıl kullanıldığının hesabını vermek için yapılacağını söyleyen Mehmet Güzelyurt halkın parasının kuruşu kuruşuna halka hizmet olarak geri döneceğinin sözünü verdi. Güzelyurt, Defne’nin kent kimliği taşımadığını ve Defne’nin hastane, otogar, sebze hali, profesyonel bir futbol takımı, sanayi sitesi gibi kentin en önemli unsurlarının olmadığını söyleyen Mehmet Güzelyurt seçilmesi durumunda Defne’ye kent kimliği kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışacağının altını çizdi. DSP Defne Belediye Başkan Adayı Mehmet Güzelyurt bütün bu projeleri gerçekleştirmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne muhakkak CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın seçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Lütfü Savaş’a destek vereceklerini dile getiren Güzelyurt Defne’de DSP’ye oy verecek herkesin Hatay Büyükşehir Belediyesi için Millet İttifakı adayı Lütfü Savaş’a oy vermesini istedi.

KARAÇAY: ZAFER BİZİM OLACAK

DSP Hatay İl Başkanı Avukat Mehmet Karaçay konuşmasında, “Defne’mizi aydınlık yarınlara taşıyacak tanıtım toplantımıza hoş geldiniz. Başkanlığa geldiğimde yalnızca halkın çıkarlarını düşünen adaylarla seçime gireceğimizi söylemiştim. Bugün seçime günler kala yanlızca projelerimizi anlatmaya çalışacağı. Bu ilkeli duruşumuzu sürdüreceğiz. Biz siyaseti yanlızca halkın çıkarı için yaparız. Gücümüzü sadece halktan alıyoruz. Güzelyurt’un önderliğindeki hareket halkımızın bağrından doğmuş bugünlere gelmiştir. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı zafere ulaşacağız” şeklinde konuştu.

TÜRÜÇ: GÜZELYURT BAŞKAN OLACAK

DSP Defne İlçe Başkanı Timuçin Türüç yaptığı konuşmada, “Çıktığımız bu zorlu yolda sol yumruklarımızı kaldırarak Defne’de fidan dikeceğiz. Bu fidanın yeşerdiğini hepimiz göreceğiz. İnşallah Mehmet Güzelyurt Defne Belediye Başkanı olacak. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan adayı Güzelyurt, meclis üyesi adaylarını vatandaşlara tanıttı. Coşkulu etkinlik katılımcıların çalan müziklerle eğlenmesinin ardından sona erdi. Güzelyurt katılanlara tek tek teşekkür etti ve fotoğraf çektirdi. (Haber Fotoğraf Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.