Güven’den ‘Alisiz Alevilik’ uyarısı: Alevi dinine ihanet etmez! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

21 Eylül 2024 - 01:01

Güven’den ‘Alisiz Alevilik’ uyarısı: Alevi dinine ihanet etmez!

Alevi Kanaat Önderi Mehmet Güven, ‘Alisiz Alevilik’ söylemlerinin Alevi toplumunu asimile etmeye, ayrıştırmaya ve parçalamaya yönelik bir planın parçasına hizmet ettiğini savunarak bu tür hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

Güven’den ‘Alisiz Alevilik’ uyarısı: Alevi dinine ihanet etmez!
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2021 - 12:37

1.014 views

Güven’den ‘Alisiz Alevilik’ uyarısı: Alevi dinine ihanet etmez!

Alevi Kanaat Önderi Mehmet Güven, ‘Alisiz Alevilik’ söylemlerinin Alevi toplumunu asimile etmeye, ayrıştırmaya ve parçalamaya yönelik bir planın parçasına hizmet ettiğini savunarak bu tür hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı. Güven, “Bu ithal dini getirenler, bir taraftan dinimizi bozuyorlar, diğer taraftan Hz. Ali ve Ehlibeyti inkar ediyorlar. Alevi dinine ihanet etmez. Dinimizi hiçe sayıp, Hz. Ali’yi farklı yerlere koyuyorlar. Bunların bizde hiçbir değeri yoktur” dedi.

reklam


Hayırseverliğiyle bilinen ve birçok sosyal projeye imza atmış Alevi Kaanat Önderi Mehmet Güven, son yıllarda Hz. Ali’yi saf dışı bırakma amaçlı dillendirilen ‘Alisiz Alevilik’ tartışmaları ile Nusayri Arap Alevi toplumunu yakından ilgilendiren ‘ayrıştırıcılık’ iddialarına açıklık getirdi. Güven, açıklamasında; kötü niyetli çevrelerin Nusayri Aleviler hakkında ithamlarda bulunduğuna dikkat çekerek, bu kişilerin fitne ve fesat çıkarıp Alevi toplumunu birbirine düşürmek istediğini söyledi. Güven, kendilerinin ayrıştırıcı değil bütünleştirici olduklarını, vatana ve devlete sahip çıkan bir toplum olduklarını belirterek Hz. Ali, Resulullah ve Ehlibeyti öven bir toplumun asla bölücü olamayacağına dikkat çekti. Güven, “Bir taraftan ateistlik, bir taraftan Hıristiyanlık ve Yahudilik propagandası yapanlar, bir taraftan Şiilik yapanlar milleti bozmuyor, ayrıştırmıyor ama bu toplumu biz ayrıştırıyoruz! Bu iddiayı ortaya atanlar ispat göstermek zorundadır” dedi.
“ALEVİLER DİNİNE VE VATANINA İHANET ETMEZ”
Bir sürü yalan ve iftiralarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Güven,  “Ben kimseye kulluk etmem, kimseye de casusluk yapmam. Ben ne dinime, ne milletime, ne vatanıma, ne devletime, ne bayrağıma ihanet ederim. Biz devletçiyiyiz, vatancıyız, milletçiyiz, bayrakçıyız. Kim olursa olsun bu vatanda hiç kimse kimseyi rencide etmeye hakkı yoktur. Kimse, Şii kardeşlerimizin de, Sunni kardeşlerimizin de Alevi kardeşlerimizin de inancını rencide etmeye hakkı yoktur. Devletimiz din konusunda özgürdür.  Ama devlete ihanet edenler, yıkmaya çalışan  hainlere karşı kim olursa olsun askerimizle, polisimizle beraber olup bu karşı çıkarız. İnsan dini, imanı, şerefi ve namusu için yaşar. Vatan da bizim için şeref ve namustur. Hepimiz bir olur bu vatanı yıkmaya çalışanlara karşı dururuz. Nasıl İslam dinine sahip çıkıyorsak, devletimize sahip çıkıyorsak, milletimize ve imanımıza da sahip çıkacağız ve çıkmaya da devam edeceğiz. Alevi hain değildir. Alevi hakka hukuka sahip çıkandır” diyerek vatan ve bayrak konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha dile getirdi.
‘ALİSİZ ALEVİLİK’ TEPKİSİ
“Hz. Ali’ ye bir şey verip alamayan varsa, biz vermeye hazırız. Bütün kainat gelse Mevlana Ali’ ye ve Ehlibeyte laf kondurtmam” diyen Kanaat Önderi Güven, ‘Alisiz Aleviliği’ savunanlara da tepki gösterdi. ‘Alisiz Alevilik’ söylemlerinin Alevi toplumunu asimile etmeye, ayrıştırmaya yönelik bir planın parçasına hizmet ettiğini ileri süren Güven, açıklamasında şunları kaydetti: “İthal din getirip milleti asimile etmeye çalışanlar, siz zaten Alevilikten çıkmışsınız. Bu ithal dini getirenler, bir taraftan dinimizi bozuyorlar, diğer taraftan Hz. Ali ve Ehlibeyti inkar ediyorlar. Alevi dinine ihanet etmez. Alevi başka yerlerden ithal din getirmez.  Dinimizi hiçe sayıp, Hz. Ali’yi farklı yerlere koyuyorlar. Bunların bizde hiçbir değeri yoktur. Arkadaşlar size tavsiyem; satılmayın! Satılık insanlardan da bir şey almayın! Satılık olan kişiler, gittiği başka devletlere de, buraya da hayırları yoktur. Satılıyorsa bunu herkes satın alır. Biz bu dine sahip çıktığımız için, insanları doğru yola sevk ettiğimiz için, Hz. Ali’ye ve Hz. Muhammed’e sahip çıktığımız için, fitne ve fesat yarattılar, bizi itham ettiler. Mevlana Ali’yi rencide edecek, küçültecek kim olursa olsun karşıyız. Milli değerlerimize, atalarımıza biz sahip çıkarız. Eğer İslam bir deniz ise biz onun kaynağıyız. Eğer ağaç İslam ise biz o ağacın köküyüz.”
“ BU KİŞİLERE ÇANAK TUTMAYIN!”
Alevi toplumu üzerinde oyunlar oynandığı uyarısı yapan Güven, özellikle Hatay, Adana gibi illerde yaşayan Alevi gençlerin otobüslerle İstanbul’a götürüldüğünü hatta bazılarının başka ülkelere yollandığı ve asimilasyona yönelik toplantı ve etkinliklere katılmalarının sağlandığına işaret etti. Asimilasyona yönelik bu tür hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısı yapan Güven, “Alevileri parçalamaya, çeşit çeşit gruplara ayırmaya çalışıyorlar. Bunlar vatanı, devleti yıkmak için çaba sarf ediyor. Bunlar Aleviliği yok etmeye geliyorlar ama maalesef bunlara Antakya’da olsun Adana’da olsun bazı Aleviler masa açıyorlar, çanak tutuyorlar. Peki sizler Mevlana Ali’yi yok etmeye çalışan, Alevileri yok etmeye çalışan kişilere siz nasıl masa açıyorsunuz? Yarın Mevlana Ali’ye ne diyeceksiniz? Çıkmışlar ‘Alisiz Alevilik’ diyorlar. Daha yeryüzü olmadan kainatta Hz. Ali vardı. Diyorlar ki, ‘Alevi kelimesi al alevden çıktı.’ Alevden ancak iblis ve şeytanlar çıkar. Alevi kardeşlerim, İslam kardeşlerim Hz. Alisiz Aleviliği savunanlardan uzak durun” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.