GENEL MÜDÜR POLAT, “KADINLAR, MEDENİYETİN ESASIDIR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 22:45

GENEL MÜDÜR POLAT, “KADINLAR, MEDENİYETİN ESASIDIR”

reklam
GENEL MÜDÜR POLAT, “KADINLAR, MEDENİYETİN ESASIDIR”
Son Güncelleme :

06 Mart 2021 - 11:33

118 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU) Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Toplumun en temel direği olan kadınların yaşam sürecindeki yeri ve önemine değinen Polat, kadınların; hayatın her anında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve emeği temsil ettiğine dikkat çekerek, insanoğlunun dünyaya gelişinden büyümesine, gelişmesinden eğitimine kadar temel taşın kadınların olduğunun altını çizdi.

Kadın;  yeri gelip cephelerde cenk eden, yeri gelip gece gündüz uyumadan evladının başında bekleyen, çalışan, üreten, öğreten, nesillerin yapı taşı olan bir varlık olduğunu söyleyen Polat, “Medeniyetin esası, ilerlemenin ve kuvvetin temeli aile hayatıdır. Aile hayatının en büyük şeref ortağı olan kadınların ihmal edildiği bir toplumun varlığını ve saygınlığını sağlıklı bir şekilde sürdüremez.” İfadelerine yer verdi. Usta sanatçı Neşet Ertaş’ın “Kadınlar İnsandır, Biz İnsanoğlu.” sözünü hatırlatan Genel Müdür Polat,  insanoğlunun var oluşunda, hayatın ve yaşamın her kademesinde olan kadınlar, ihmal edilmemeli. Saygıyı, sevgiyi ve değeri eksik etmemeliyiz.” dedi. Fırsat eşitliğinin sağlandığı, kadınların hayatın her alanında güçlü ve etkin olduğu bir dünya dileyen Polat, “insanlığın her adımında özveri ile emeği olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.