EZER: ÜCRETLERE ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ YAPILSIN. « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:40

EZER: ÜCRETLERE ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ YAPILSIN.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, kamu emekçilerine enflasyon oranında artış yapılmasını istedi.

reklam
EZER: ÜCRETLERE ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ YAPILSIN.
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 17:19

281 views

EZER: ÜCRETLERE ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ YAPILSIN.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, kamu emekçilerine enflasyon oranında artış yapılmasını istedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Ezer yaptığı açıklamada; “Hepimizin bildiği gibi ülkemizde kitlesel olarak merkezi sınavları iki kurum var bunlardan biri ÖSYM(Ölçme ve Değerlendirme Yükseköğretim Kurumu ) diğeride MEB(Milli Eğitim Bakanlığı)’tir. Bu iki kurumun sınavlarının güvenli biçimde yapılmasını sağlayan ana unsur eğitim ve bilim emekçileridir. Sınav görevine katılan öğretmenler sınavların hatasız yapılmasını sağlıyor. Sınav salonunun düzeni ve disiplininden de sorumlu olan sınav görevlileri sınavı tamamladıklarında belli bir ücreti hak eder. Geçtiğimiz günlerde yapılan YKS sınavında ÖSYM Başkanı Aygün, 18 Haziran Cumartesi günü uygulanan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 3 milyon 234 bin 409 aday’ın 19 Haziran Pazar sabah oturumu Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) 2 milyon 56 bin 512 aday katılım göstereceğini belirtmişti. Sınava katılımın 1 ile 4 milyon arasında değiştiği bu sınavlar eğitim emekçileri olmazsa yapılamayacak sınavlardır. Elektronik ortamda yapılan E-SINAV ‘larda bile eğitim emekçileri görev almakta ve saatlerini harcayarak emek vermektedir. TÖB SEN olarak çağrımızdır; Böyle gençlerimizin geleceğini belirleyen sınavlarda, her türlü sorumluluğu alan başta öğretmenler olmak üzere eğitim emekçilerinin bu sınavlarda haklarının verilmesini talep ediyoruz.

Reklam

Buna göre
1.Gerek MEB gerek ÖSYM ücretleri ödemede gecikme yapmamalıdır.
2.ÖSYM’nin açıklaması olmamasına rağmen enflasyona bağlı olarak ÖSYM sınav görevlerini güncelleneceği konusunda beklenti oluşmuş 251 TL alan salon başkanı ücretinin 327 TL,210 Tl olan gözetmen ücreti ise artış ile birlikte 317 TL olacağı söylenmesine rağmen bu konuda ne olumlu ne de olumsuz bir açıklamam yapılmamış,Eğitim Emekçileri’nin hesabına yatan ücret beklentinin altında olmuştur.Bu durum iki kurumun güvenirliliğini de sarsmıştır.
3.MEB ve ÖSYM sınavda görev alan salon başkanı ve gözetmenlere farklı miktarda ücret ödemektedir.Oysa ‘’Eşit işe ,Eşit ücret’’ ilkesi gereği aynı miktarda ödeme yapılmalıdır.
4.Ücret güncellemesi yapılmalı ÖSYM TYT,AYT VE YDT sınavlarında görev alanlara Enflasyon artışı oranında ücret artırımını yaparak sınav görevinde bulunanların hesaplarına artırımlı ödeme yapmalıdır. Ayrıca talepleri karşılamaması durumunda MEB ve ÖSYM’nin sınavda görev alacak eğitim emekçilerini bulamayacaklarını bilmelerini isteriz” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.