Ezer: Bir öğretmenin nefret dili kabul edilemez « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 20:39

Ezer: Bir öğretmenin nefret dili kabul edilemez

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, Altınözü’nde öğretmenin Alevilik inancıyla ilgili sözlerini kınayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili adım atmasını istedi.

reklam
Ezer: Bir öğretmenin nefret dili kabul edilemez
Son Güncelleme :

18 Şubat 2022 - 14:20

152 views

Ezer: Bir öğretmenin nefret dili kabul edilemez

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, Altınözü’nde öğretmenin Alevilik inancıyla ilgili sözlerini kınayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili adım atmasını istedi.

reklam

Alevi öğrencilere yönelik söylemlerin bir eğitimciye yakışmadığını belirten Ezer, yayınladığı açıklamada; “Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, aynı zamanda her çocuk değerlidir anlayışı ve koşulsuz kabul ilkesiyle öğrencilere sevgi ve farklılıklara saygı aşılatarak eğitim öğretim sürecini işletir. Öğretmen aynı zamanda rol modeldir. Öğrencilerin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir; dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, birbirine saygı duyan, aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde öğretmene büyük sorumluluklar düşmektedir. Öğretmen mezhepçi olamaz, öğrencilerinin ve insanların inançlarına hakaret edemez. Mezhebi, inancı dini ne olursa olsun, Hristiyan, Müslüman, Yahudi, Alevi Sünni, Caferi. Hiçbir zaman bir insan kendi inancı gibi inanmayanlara hakaret etmemeli, neden inanıyorsun dememelidir. Bu Anadolu’nun tarihsel yaşam kültürüdür. Maalesef Hatay/Altınözü ilçesinde kabul edemeyeceğimiz bizi üzen bir gelişme olmuştur. Altınözü Sultan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan sözleşmeli öğretmen B.K öğretmenlik sıfatına yakışmayacak ve kabul edilmeyecek bir eylemde bulunmuştur. Söz konusu okulda Müzik Öğretmeni olan B.K sınıftaki öğrencilere önce ‘’Aranızda Hristiyan var mı?’’ şeklinde soru sormuş, bu sorunun arkasında da ‘’Peki aranızda Alevi var mı?’’ şeklinde başka bir soru sormuştur. Sınıfta iki Alevi öğrencinin el kaldırması üzerine B.K sınıfa dönerek Bunların inançları farklı, bunlar ‘’Mum Söndü’’ yaparlar demiş, daha sonra da Alevi öğrencilere hadi anlatın nasıl yapıyorsunuz? Şeklinde de soru sormuştur. Bırakın öğretmenliğe, insan olmaya yakışmayacak bir söylemde bulunan bu öğretmenin davranışı kabul edilecek veya geçiştirilecek bir davranış değildir. Öğretmen diyemeyeceğimiz B.K’nın bu sözlerine maruz kalan öğrenciler duruma çok üzülmüş, içerlemiş, psikolojik olarak etkilenmişlerdir. Öğrencilerin yaşananları velilerine aktarmaları üzerine öğrenci velileri, duyarlı köy halkı, muhtar ile birlikte okula gitmiş ve B.K’yi şikâyet etmişlerdir. Gelinen noktada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından söz konusu şahsa soruşturma açılmış 16.02.2022 tarihinde soruşturma gereği açığa alındığı tarafına tebliğ edilmiştir. Bu sürece Okul idaresinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün el koyup soruşturma başlatılması bizi sevdirse de konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu nefret dilinin cezalandırılması gerektiğini bunun münferit bir olay veya dil sürçmesi gibi kabul edilmemesi gerektiğini belirtmek isteriz. Bu tür söylemlerin cezasız bırakılması bir arada yaşama kültürünü bozacağı gibi, vicdanları da yaralar.

reklam

AYIRIMCILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI BİRLİKTE YAŞAMI SAVUNUYORUZ.

Bir arada yaşama kültürüyle övündüğümüz Hatay’ımızda bu tür söz ve davranışları hiçbir kesimin kabul etmeyeceğini de biliyoruz. Ayrıca bu tür eylemleri Öğretmenlik mesleğine ihanet olarak kabul etmekteyiz. İnanç özeldir ve her inanç sistemi saygıyı hak eder. Mum söndü şeklindeki saldırı ve iftira insanlık onurunu ayaklar altına alan insanlık dışı bir zihniyetin ürünüdür. Bizler Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak her inanca, kimliğe ve yaşam kültürüne saygı duyduğumuzu belirtir, ülkemizin bir arada yaşama kültürüne daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu tür saldırıların karşısında olacağımızı belirtmek isteriz. Ayrıca B.K hakkında açılan soruşturmanın sonuçlanana kadar takipçisi olduğumuzu, bu saldırıya maruz kalan öğrencilere yönelik oluşabilecek baskı karşısında sessiz kalmayacağımızı kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.