EXPO alanında Kukla Karagöz sergisi açıldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:00

EXPO alanında Kukla Karagöz sergisi açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Kukla Karagöz festivali kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi.

reklam
EXPO alanında Kukla Karagöz sergisi açıldı
Son Güncelleme :

21 Kasım 2022 - 20:34

258 views

EXPO alanında Kukla Karagöz sergisi açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Kukla Karagöz festivali kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi.


Ömrünü Karagöz sanatına adamış büyük usta Metin Özlen anısına Antakya EXPO alanında gerçekleştirilen festivalin sergi açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Özkaya, EXPO Genel sekreteri İhsan Çakar, HBB Özel Kalem Müdürü Emin Çeker, HBB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ceyhun Cevrioğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek, Hatsu Genel Müdür Yardımcısı  Ramazan BOZKURT,  Hatsu Özel Kalem Müdürü Necmettin Çolak, sergi sanatçısı Cengiz Samsun ve koordinatörü Fatih Ömeroğlu ile HBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Durmuş Yıldırım katıldı. Samsun ve Ömeroğlu katılımcılara kuklaları tanıttı.


ÖZKAYA: KUKLA FESTİVALİNİ ÖNEMSİYORUZ
Festivalin açılış konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Özkaya; “Herkese hoşgeldiniz diyorum. 1. Karagöz Kukla Festivali bizim için çok önemli.

9

HBB bunu önemsediği için EXPO alanında ilkini başlattı. Kukla tarihte süregelen kuklacılık, Hacivat-Karagöz’den gelen hepimizde anısı olan bir şeydir.

Kukla 2009 yılında da UNESCO tarafından tescillendi. Ben festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. 1 hafta sürecek olan festivalimize hepiiz hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı.


Özkaya’nın konuşmasının ardından sergi açılışı gerçekleşti. Katılımcılar sergiyi gezerek kuklaları yakından inceledi.

Sergi açılışının ardından Hacivat karagöz orta oyunu oynandı. Sergilenen oyun katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Oyunun ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Özkaya, kukla oyununu sergileyen sanatçılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Kukla oyununu oldukça beğenen vatandaşlar gösterinin ardından sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Haber / Fotoğraf: Levent AŞKAR

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.