EVVEL TEMMUZ FESTİVALİNİN SON GÜNÜNDE 50 BİN KİŞİ FESTİVAL ÇOŞKUSUNA KATILDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 08:47

   EVVEL TEMMUZ FESTİVALİNİN SON GÜNÜNDE 50 BİN KİŞİ FESTİVAL ÇOŞKUSUNA KATILDI

reklam
   EVVEL TEMMUZ FESTİVALİNİN SON GÜNÜNDE 50 BİN KİŞİ FESTİVAL ÇOŞKUSUNA KATILDI
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 17:22

155 views

   EVVEL TEMMUZ FESTİVALİNİN SON GÜNÜNDE 50 BİN KİŞİ FESTİVAL ÇOŞKUSUNA KATILDI

Samandağ Kalkındırma Derneği ile Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzlenen  Samandağ belediyesi,Hatay Büyükşehir Belediyesi ve yerel sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin son gününde samandağ sahillerinde çoşku üst düzeylere çıktı. 50 bin insan bir anda şarkılara eşlik etti.

SAMANDAĞ SAHİLLERİNDE EMRE AYDIN  FIRTINASI ESTİ

Ali İsmail Korkmaz Festival Alanı’nda gerçekleşen gece programında;  Manik Atak Rock Grubu  ardından  M. Cemil Yeşil & Dünya Şarkıları Orkestrasının ardından ünlü sanatçı Emre Aydın Samandağ Belediyesi sponsorluğunda sahne alarak Samandağlılara unutulmaz bir gece yaşattı.   Sanatçı Emre Aydın Konserin sonunda Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve Festival komitesine teşekkür etti.

Sanatçı Emre Aydın Samandağ ilçesinin hayatında ayrı bir yeri olduğunu ve ilk klibini “git”adlı şarksına bu sahillerde çektiğini belirterek yoğun ilgiden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e bu buluşmayı sağladığı için teşekkür etti.

EMRE AYDIN KONSERİNDE İZDİHAM

Hatay’ın yanı sıra çevre İl ve İlçelerden de katılım sağlanırken, konser alanında büyük coşku yaşandı. Çok sayıda kişinin katıldığı konserde izdiham yaşandı.

   “FESTİVAL HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR”

Samandağ Kalkındırma Derneği yönetim kurulu üyesi Semih Yorgun kapanış konuşmasında şunları söyledi:  ” Bu sene festivalimizde sizlere dolu dolu bir program yapmaya çalıştık. Ahmet Atakan anısına masa tenisi Turnuvası. Berkin Elvan ansına 200’e aşkın sporcunun katılımıyla satranç turnuvası gerçekleştirdik.  Tavla turnuvası organize ettik. Çeşitli paneller yaptık. Rüzgar Enerji Santrallerinin tehlikelini konuştuk. Türkiye’de değişen resim erkek egemen politikaları ve alevi kadınların durumunu konuştuk. Elimizden gelindiğince siz Samandağ halkına yakışır bir program yapmaya çalıştık.  Bu festival Samandağ halkının değişmez bir parçası  olmuştur. Festival her geçen yıl büyüyor. En büyük arzumuz, festivalin sadece Samandağ merkezinde değil, bunu binlerce yıldır kutlayan coğrafyanın tamamını festival etkinliklerine katacak çalışmalar yapmak. Binlerce yıldır kutlanan diye ifade ettik, çünkü bu coğrafyada yaşayan halklar, kadim zamanda ekinlerini birlikte toplayıp, ürettiklerinin kardeş sofrasında işte bu kumsallar üzerinde bağdaş kurup halaya durdular. Terli alınlarıyla toprağın bereketine minnet duyan bakışlarıyla yan yana oldular. Onlar ne dine ne dile nede ırka baktılar. Onlar sadece emek veren üreten olarak insan olmanın ortak paydasında yarınlara koştular ve sizler, bu topraklara kök salan sevginin, kardeşliğin mekanı yürekler, işte bu geçmişiyle sürer onca zamandır bu bayram, bu kucaklaşma, bu festival, böylesi zamanlarda değil sadece her daim, renklerin bir aradalığını, barışın hükmünü duyurdunuz ve yine bu kumsallardan nasırlaşmış yürekleri titrettiniz yan yana oluşunuzla ve ne mutlu bizlere ki bu yılda bu mirasın sahipliğini gösterdik farklıklardan korkan karanlıklara. Bu festivalin sizlere ulaşmasında emeği geçen herkese tüm yerel basına, sponsorlara, Samandağ Belediye başkanı Mithat Nehir’e, Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş’a ve özellikle festivale sahip çıkan halkımıza teşekkür ederiz’’ dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.