ERDOĞDU: ZAFERİMİZİN YILDÖNÜMÜNÜ KIVANÇLA KUTLUYORUM « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:00

ERDOĞDU: ZAFERİMİZİN YILDÖNÜMÜNÜ KIVANÇLA KUTLUYORUM

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

reklam
ERDOĞDU: ZAFERİMİZİN YILDÖNÜMÜNÜ KIVANÇLA KUTLUYORUM
Son Güncelleme :

17 Mart 2021 - 22:28

136 views

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erdoğdu mesajında, “Yıl 1915. 1’inci Dünya Savaşı’nın en çetin dönemi yaşanıyordu. İşgal güçlerinin şubat ayından itibaren boğazları ele geçirmek için yaptığı saldırı mart ayında Çanakkale’de şiddetlendi. “Nusrat” Mayın Gemisi, ışıklarını söndürüp ilerlemeye başladı. Erenköy ‘e paralel sessiz bir şekilde mayınlarını bırakıp aynı sessizlikle oradan uzaklaştı. 10 gün sonra saldırıya geçen düşman donanmasından 3 büyük gemi, mayınlara çarparak Boğaz’ın serin sularında battı. Bu olay savaşın seyrini değiştirdi. 18 Mart günü Türk askeri, var gücüyle direndiği, kudreti ve vatan sevgisiyle karşı koyduğu işgalcileri püskürttü. O gün denizde bozguna uğrayan düşman kuvvetleri, bu kez Çanakkale’ye karadan girmek istedi. Karşılarında Yarbay Mustafa Kemal komutasındaki Türk birlikleri vardı.

REKLAM


ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SÖZÜ DÜNYAYA KANITLANDI
“Bu öyle alelade bir taarruz değil, herkesin başarılı olmak veya ölmek azmiyle harekete hazır olduğu taarruzdur. Size ben taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.” diyen bir komutan, ve bu inançla, parçalanan vinç yerine 215 kg ağırlığındaki top mermisini bir saman çuvalı gibi kaldırıp yuvasına yerleştiren seyit onbaşı gibi yiğitler, Sırf cepheye zaman kazandırmak için korkusuzca ölüme atlayan, göğsünü kurşunlara siper eden mehmetçikler, ve vatan sevdasıyla yanıp tutuşan 15’lik ana kuzuları vardı. Önce Anafartalar, sonra Conkbayarı Zaferleri geldi. Düşman kuvvetleri çekildi. “Çanakkale Geçilmez” sözü tüm dünyaya kanıtlandı. Bu zaferle, Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğü dünyaya ilan edilmiş oldu. Milletimizin tükenen umutları küllerinden yeniden doğdu. Kurtuluş Savaşının fitili yakıldı. Tam Bağımsız Türkiye’nin kuruluş tohumları ekildi. Topraklarımızı Vatan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gazilerimizi, bu uğurda can veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla, şükranla anıyor, zaferimizin 106. Yıl dönümünü kıvançla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.