Erdoğdu: Bu küstahlığı lanetliyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:08

Erdoğdu: Bu küstahlığı lanetliyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı- Atiye Sönmez Erdoğdu, Tekirdağ’da Atatürk büstüne yapılan saldırılara sert çıktı.

reklam
Erdoğdu: Bu küstahlığı lanetliyoruz
Son Güncelleme :

31 Mart 2021 - 8:36

163 views

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı- Atiye Sönmez Erdoğdu, Tekirdağ’da Atatürk büstüne yapılan saldırılara sert çıktı.

Erdoğdu, konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, “ALLAH bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse, başına Mustafa Kemal gibi lider getirir “(Tahran Gazetesi 1938 İran). UNESCO’nun BM Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün 152 ülkesinin oybirliği ile yapmış olduğu Atatürk tanımlaması şöyledir: “Atatürk kimdir? Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılâpçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu.” 27 Kasım 1978 tarihli UNESCO genel kurulu kararı doğrultusunda, Atatürk’ün doğumunun 100. yılı bütün dünyada “1981 Atatürk Yılı” olarak kutlanmıştır. Bu uygulama, dünyada ilk ve tektir. UNESCO, Atatürk’e özel o tarihe kadar dünyadaki hiçbir lider için düşünülmemiş bir uygulama yapmıştır. Bu uygulama 1981’den bu yana bir başka lider için de tekrarlanmamıştır. Biz Türk’ler, böyle eşsiz bir lidere sahibiz.

reklam

GÜVENLİK GÜÇLERİ FAİLLERİ YAKALAMALIDIR

Dosta düşmana hatırlatırız. 83 yıldır bedenen aramızdan ayrılmış olmasına rağmen söylediği her cümle,  sadece bugüne değil önümüzdeki 100 yıla da ışık tutacak derinliktedir büyük Atamızın fikirlerini yenemeyen,  bir kutup yıldızı gibi yolumuzu aydınlatmasını hazmedemeyen,  karanlık ruhlu,  emperyalizm maşası,  vatan hainleri, Atamızın maneviyatına saldırmaya devam ediyorlar. 28 Mart 2021 de Tekirdağ’da ne yazık ki ilk, orta ve lise olmak üzere 3 ayrı okulda eş zamanlı olarak Atatürk heykel ve büstlerine saldırı düzenlenmiştir.  Heykelin üzerine sprey boyayla “Atatürkçülük putperestliktir” yazılmış;   Heykelin çevresine de “İslamı öğretmeyen okullar Atatürk’ü ilahlaştıran din merkezleri gibi çalışıyor. Ahmaklar bu gerçeği 98 yıldır seyrettiler. 99. yıl olmayacak” gibi ifadeler içeren el yazısıyla yazılmış kağıtlar yapıştırılmıştır. Bu ülkenin tek çıkış yolu  “Atatürk İlke ve Devrimleri” dir. Atasına, kurucu liderine saygısı olmayanın ahlak yoksunu olduğunu, Kanun karşısında suç işlediğini haykırarak, bu küstahlığı yapanları kınıyoruz, lanetliyoruz. Cumhuriyetimizin Savcılarını, Kaymakamlarını, Valilerini, Güvenlik Güçlerini failleri yakalamak ve bu cürete tekrar mahal vermemek adına daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.