Emekli ve memur Temmuz zammı belli oldu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:31

Emekli ve memur Temmuz zammı belli oldu

Emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı netleşti.

reklam
Emekli ve memur Temmuz zammı belli oldu
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2022 - 10:27

402 views

Emekli ve memur Temmuz zammı belli oldu

Emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı netleşti.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Milyonlarca kişi, ‘Emekli maaşı, memur zammı ne kadar oldu’ sorularına yanıt arıyordu. Öte yandan Haziran ayı enflasyon rakamları ile netleşen Temmuz zammı ile birlikte masada sosyal refah düzenlemeleri adı altında ek zam yer alıyor. Emekli zammı ve memur maaş zammı ile birlikte Türkiye’de milyonlarca kişinin geliri artacak. TÜİK Temmuz zammı için belirleyici olacak Haziran ayı enflasyon oranı (TÜFE) açıklamasını yaptı. Buna göre aylık enflasyon oranı yüzde 4,95 olarak yıllık enflasyon ise yüzde 78,62 olarak kayıtlara geçerken, bununla beraber yeni emekli memur maaşları için hükümet sosyal refah düzenlemeleri üzerinde çalıştığı ifade edildi. Emekli zammı ve memur zammı ne kadar olacak’ soruları yanıt bulmuş oldu. Haziran ayı enflasyon oranı belli oldu. Buna göre aylık enflasyon 4,95 olarak yıllık enflasyon ise yüzde 78,62 olarak kayıtlara geçti. Haziran ayı enflasyon Bununla beraber emekli zammı ve memur maaş zammı kesinleşti. İşte milyonların merak ettiği o tablo…

EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ ZAMMI TABLOSU NETLEŞTİ

6 aylık enflasyon oranı: 42,35

SSK ve Bağ-Kur Temmuz zammı: 42,35

Memur enflasyon farkı: 34,85

Memur toplu sözleşme zammı: 7

Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,85

Ek zam beklentisi: 3

Ek zamlı memur zam oranı: 44,85

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 133 ZAM

En düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda 2.500 TL olan en düşük emekli maaşının 3.000 TL’ye çıkarılmasını öngören madde değiştirilerek 3.500 TL’ye yükseltildi. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye’de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başlayacak.

Bu rakam Ocak ayında yüzde 66 rekor artışla 1.500 TL’den 2.500’ye yükseltilmişti. 1.500 TL’den 3.500 TL’ye artış dikkate alındığında en düşük emekli maaşı yüzde 133 zam almış oldu.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI 8 TEMMUZ’DA HESAPLARA GEÇECEK

Memur maaşları bilindiği üzere üzere her ayın 15’inde hesaplara yatıyor. Ancak bu kez Kabine Toplantısı sonrası alınan kararla beraber Kurban Bayramı öncesi bütün memur maaşlarının 8 Temmuz tarihinde zamlı haliyle hesaplara geçeceği açıklandı.

Reklam

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 30 OLARAK BELİRLENDİ

Bu zam döneminde asgari ücrete zam gündeme geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ‘Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek’ parolasıyla hareket hükümet emekli ve memur zammı ile beraber asgari ücret çalışması yürüttü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üst üste 3 gün toplanarak mutabık kılınan rakamı Başkan Erdoğan’ın onayına sundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete zam oranını yüzde 30, yeni rakamı da net 5.500 TL olarak açıkladı. 2021 döneminde uygulanan 2.825,90 TL net asgari ücret dikkate alındığında asgari ücret zam oranı enflasyon rakamlarının üzerinde yüzde 94,7 olarak gerçekleşti.

EMEKLİ ZAM ALACAK MEMUR ENFLASYON FARKI

En düşük emekli maaşları ve yeni asgari ücret meselesi çözüme kavuşurken sıra emekli ve memur maaşlarına geldi. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 2022 yılının ilk 6 ayındaki enflasyon oranı kadar zam alarak artacak.

Memur ve memur emeklisi maaşları için belirlenecek zam oranı ise yılın ilk 6 ayındaki enflasyon farkı ve toplu sözleşme zam oranının toplamı kadar olacak. Memur ve emekli memur için Temmuz 2022 döneminde yüzde 7 toplu sözleşme zammı belirlendi. Bu oran Ocak döneminde yüzde 7,5 olarak kayıtlara geçti.

TEMMUZ ZAMMI DÖNEMİNDE YÜZDE 3’LÜK EK ZAM GÜNDEMDE

Temmuz zammı döneminde memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme zammı ise yüzde 7 olarak belirlendi. Buna ilaveten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu dönemde de sosyal refah düzenlemesi adı altında ek zam için çalışmalarını sürdürüyor.

BEKLENTİ GERÇEKLEŞİRSE TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YÜZDE 10 OLACAK

Toplu sözleşme zam oranının 7’den yüzde 10’a tamamlanması seçeneği öne çıkarken, bu beklentinin gerçekleşmesi durumunda memurlar enflasyon farkı ve yüzde 10 zam alacaklar.

Reklam

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN