EĞİTİMİN GÜCÜ SEN İŞ BIRAKTI: YÜZDE 30 ZAM DEĞİL HERKES BİLİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:19

EĞİTİMİN GÜCÜ SEN İŞ BIRAKTI: YÜZDE 30 ZAM DEĞİL HERKES BİLİYOR

Eğitimin Gücü-Sen Hatay Şube Başkanı Erdal Çapanoğlu, kamu emekçilerine verilen %30’luk zammı protesto etti.

reklam
EĞİTİMİN GÜCÜ SEN İŞ BIRAKTI: YÜZDE 30 ZAM DEĞİL HERKES BİLİYOR
Son Güncelleme :

12 Ocak 2023 - 21:18

355 views

EĞİTİMİN GÜCÜ SEN İŞ BIRAKTI: YÜZDE 30 ZAM DEĞİL HERKES BİLİYOR

Eğitimin Gücü-Sen Hatay Şube Başkanı Erdal Çapanoğlu, kamu emekçilerine verilen %30’luk zammı protesto etti.


3. kez iş bırakma eylemi gerçekleştiren sendika üyeleri seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.
Sendika adına basın açııklamasıgerçekleştiren Çapanoğlu; “Ülkemizi etkileyen ekonomik değişim ve dönüşüm özellikle bazı sektörlerde bireylerin  bütçelerini zorlayan zamlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitim çalışanlarının alım gücü de hızla artan zamlar karşısında zayıflamıştır.

Reklam

Hükümetin, memurun ekonomik sıkıntılarına karşı yeterli duyarlılığı gösteremediği de açıktır. Beklenen zam oranının %30 olarak açıklanması, zammın %5’ inin ise fark olarak ödenecek olması hayal kırıklığından başka bir şey değildir. Zam oranı memurların alım gücünü destekleyici biçimde ve beklenen düzeyde olmamıştır. Memurların ve eğitim çalışanlarının maaşlarında iyileştirme yapılmasına yönelik görüşmeler, etkinlikler ve basın açıklamaları maalesef karşılıksız kalmıştır. Bunun yanında eğitim çalışanları için ekonomik kazanımı olan kariyer basamakları sistemi, bugün geldiğimiz noktada aynı işi yapan eğitim çalışanlarının maaşları arasında çok ciddi fark oluşturmuştur.

Reklam

MEMURLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞMEKTEDİR
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dayanan kariyer basamakları sınavı ile uzman öğretmen ya da başöğretmen unvanını alan öğretmenlerin aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla maaşları arasında on bin liraya kadar çıkan bir fark oluşmuş durumdadır. Eğitim çalışanlarının maaşları arasında oluşan fark, eğitim çalışanlarını  kariyer basamakları sisteminin uygulamada yol açacağı olumsuzluklarla gerçek anlamda yüzleştirmiştir. Eğitim çalışanlarının gelirleri ile giderleri arasında önemli uçurum bulunmaktadır. Günümüz ekonomik koşulları ve enflasyon oranının beklenenin üstünde seyretmesi sonucunda eğitim çalışanlarının ve memurların maaşlarında alım gücü giderek düşmektedir. Eğitim çalışanlarının alım güçlerinin yükseltilmesi için Eğitim Gücü Sen olarak en az yoksulluk sınırında maaş talebimiz devam etmektedir. Eğitim Gücü Sen sürecin başından beri kariyer basamakları sınavının öğretmen maaşları arasında yaratacağı dengesizliğin çalışma barışını bozacağını dile getirmiş, eğitim çalışanları için bugün 26000 civarında açıklanan yoksulluk sınırında maaş verilmesi gerektiğini her tür platformda dile getirmiştir. Eğitim Gücü Sen eğitim çalışanlarına reva görülen ve parça parça verilen yüzde 30 zam karşısında, 12 Ocak 2023 Perşembe günü 3.kez iş bırakma eylemi yapmıştır. Sendikamız her konuda eğitim çalışanlarının yanında olmaya devam edecektir” ifadelerini kulllandı.
Çapanoğlu, istekleri yerine getirilene dek mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.