EĞİTİM –İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBESİ: ‘’ ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ!’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 20:13

EĞİTİM –İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBESİ: ‘’ ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ!’’

reklam
EĞİTİM –İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBESİ: ‘’ ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ!’’
Son Güncelleme :

09 Nisan 2018 - 16:01

203 views

EĞİTİM –İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBESİ: ‘’ ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ!’’

   Altınözü İlçesi/Altınözü Mahallesinde bulunan Altınözü Tepehan ilkokulunda öğretmenlere yönelik yaşanan şiddete karşı Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube bir yazılı basın açıklaması yayınladı.  

Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı H.Suat SADIŞ imzalı basın açıklamasında: “Öğretmenlik tüm çağdaş toplumlarda en saygın meslekler arasında en yukarıdadır.” Çünkü öğretmenler bilginin ve bilimin aktarımını sağlayan, nesilleri aklın ve bilimin ışığında geleceğe hazırlayan en değerli varlıklardır. Eğitim ve öğretim hayatına başlayan bir çocuğun anne ve babasından sonra görüp tanıdığı ve güvendiği kişilik öğretmendir. O çocuğa ilk temel bilgileri aşılayan, aslında hayata ilk gözlerini açan da yine öğretmendir. Öğretmen olmak fedakâr olmaktır, özverili olmaktır, sabırlı olmaktır, anlayışlı olmaktır. Dolayısıyla en kutsal meslektir öğretmenliktir. Çünkü hiçbir meslek dalında bu kadar kişilik özelliği bir arada bulunmaz ya da bulunması beklenmez.  Elbette böyle hayati öneme sahip bir mesleğin de gereken değeri ve saygıyı görmesi gerekmektedir.

Özellikle seksenli yıllarla birlikte başlayan piyasacı ve gerici eğitim politikalarıyla öğretmenlik iyice gözden düşürülmüş sıradan bir meslek haline getirilmiştir. Fakat öğretmenler 2002 yılında başa gelen AKP iktidarında olduğu kadar hiçbir zaman bu denli aşağılanmamış, küçük düşürülmemiş, hor görülmemiştir.  Bilinçli ve sistemli bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla öğretmenler maddi olarak zayıflatılmış, özlük bakımından hiçbir kazanım elde edemediği gibi var olanları da kaybetmiş ve hiçbir iş yapmadığı söylenerek hedef tahtası haline getirilmiştir.

Gazete sayfalarında, haber bültenlerinde öğretmenlere uygulanan şiddet gün geçmeksizin kendini göstermekte ve adeta bu durum normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Artık öğretmenler maddi kaygılarının yanında yaşam kaygısı da duymaktadırlar. Öğretmenlerin öğrenci velileri ya da veli yakınlarından görmüş olduğu şiddet olayları münferit değildir kaldı ki bir kereliğine bile öğretmenin şiddete maruz kalması kabul edilebilecek bir durum değildir.

Bu hazin ve acı olayların en son örneği maalesef ki,  Hatay’da yaşanmıştır. Altınözü Tepehan İlkokulunda görev yapan öğretmenlerimize bir öğrenci velisi, görev yaptıkları okula adeta baskın yaparcasına, hatta traktörle okul bahçesinin içerisine, okul binasının giriş kapısına kadar gelerek fiziksel şiddet uygulamıştır. Bu saldırı sırasında veliyi sakinleştirmeye çalışan birçok öğretmen arkadaşımız tartaklanmış, bir öğretmen arkadaşımız kafasından ciddi şekilde yaralanmış, okulun camları kırılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımızdır: Atatürk’ün dediği üzere yeni nesiller öğretmenlere emanetse, öğretmenlerin çalışma güvenliği de sizlerin sorumluluğudur!

Öğretmenlerin okul içinde ve dışında güvenliğini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Okullarımızı tehlikelerden arındırıp, öğretmene şiddet hadiselerinin önüne geçiniz!

Zira bu elim hadiselerin kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç hadiselerini münferit sayan, bu şiddet sarmalına uzaktan bakan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerin güvenliğini sağlamaktan aciz bir Bakanlık, hükümsüz olacaktır!

Eğitim-İş Hatay 1 No’lu Şube olarak; saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu ve benzer öğretmene şiddet hadiselerinin hepsinin karşısında duracağımızı, tüm hukuki yollarla hesap soracağımızı ve tepkimizi tüm demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz!’’ dedi.  (Haber Merkezi)     

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.