Dünya şampiyonu şef Diyap Tandır Evi’nde « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 11:17

reklam

Dünya şampiyonu şef Diyap Tandır Evi’nde

Gastronomi alanında son dönemde yaptığı atılımlarla ön plana çıkan Hatay’ın Dünya şampiyonu şefi Celil Erkan, Diyap Tandır Evi’ni ziyaret ederek ağızlara layık olan lezzetleri pişirdi.

Dünya şampiyonu şef Diyap Tandır Evi’nde
Son Güncelleme :

12 Haziran 2021 - 15:16

615 views

Dünya şampiyonu şef Diyap Tandır Evi’nde

Gastronomi alanında son dönemde yaptığı atılımlarla ön plana çıkan Hatay’ın Dünya şampiyonu şefi Celil Erkan, Diyap Tandır Evi’ni ziyaret ederek ağızlara layık olan lezzetleri pişirdi.

Pişirdiği yemeklerle dünya çapında ün salan ve çok sayıda şampiyonada Hatay’a madalya kazandıran şef Celil Özkan, ev sahipliklerinden dolayı Gülizar-Murat Orçin’e teşekkür etti. Ziyaret ettiği Diyap Tandır Evi’nde Hatay’ın meşhur lezzetleri tandırda tavuk, katıklı ekmek ve gözleme yapan Celil Özkan, gerek temizliği, gerekse de lezzetlerinden son derece memnun olduğu Diyap Tandır Evi’ne tüm vatandaşları davet etti.


DİYAP TANDIR EVİ DAMAĞINA DÜŞKÜN OLANLARIN HİZMETİNDE
Gülizar-Murat Orçin’in sahipliğinde faaliyetlerini sürdüren Diyap Tandır Evi, damağına düşkün olan tüm vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Tandırda tavuk budu’ndan, tandır ekmeğine, gözleme, kaytaz böreği, oruk, sembusek, tandırda katıklı, öcce, lahmacun ve mantı gibi çok sayıda lezzeti eşsiz tadıyla bulabileceğiniz Diyap Tandır Evi GÜLLÜBAHÇE MAH.SARAY CAD.NO:39-D (HARBİYE DURAĞI ALTI LİMON MEZECİ civarında hizmet vermeye devam ediyor.


ŞEF CELİL ÖZKAN KİMDİR?
1993 yılında Antakya’ da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimimi Antakya ‘da tamamladı. Eğitim alırken ninesinin ve halalarının mesleği olan aşçılığa o zamanlardan başlayarak, kasap ve kebapçılar da çırak olarak çalıştı. 2007-2011 yılları arasında Nimet -Fahri ÖKSÜZ Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesinde ,Yiyecek ve İçecek hizmetleri Mutfak bölümünde eğitimimi aldı. Bu süreç içerisinde Antalya’nın çeşitli otel ve restoranlarda Alakart ve Dünya mutfaklarında çalıştım.Ön Lisans eğitimimi Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden 2011- 2013 yılları arasında tamamladı. İlk bireysel olarak katıldığım, Antalya Genç Yetenekler Yemek Yarışmasında Altın Madalya ,Uluslararası Kapadokya Yemek Festivalinde Merit, Antakya Esse Yemek yarışmasında 4.cü olarak Merit ödülü aldı. İkinci olarak Hatay Büyük Şehir Belediyesi adına katıldığı, 15’th Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde, 22 Ülkeden 2000 yarışmacı arasından Bireysel Ana yemekte ,Hatay kağıt kebabı ve keşşir pilavı ile Dünya ikincisi, Bireysel Tatlı Yarışmasında ,Peynirli İrmik Helvasıyla Dünya üçüncüsü oldu.

reklam

Televizyon deneyimi olarak 2018 Eylül ayında başlayan Hrt Akdeniz Tv’ de ”Celil Chef ile Hatay Mutfağı” Sunuculuğu ve yapımcılığı, Show TV de yayınlanan Zahide Yetiş’ İle Programında üst üste 2 canlı yayın, Star Tv’de Nursel’in Konuklarında 2 program canlı yayın ve Ebru Akel ile Kendine iyi Bak Programlarına çıkarak yemek şovuyla reyting kırma başarısı elde etti. Antakya Halk Eğitim Merkezi-Akşam Sanat Okulu ve Hatmek Eğitim Merkezinde Mutfak Hocalığı (Usta Öğretici ) olarak devam ediyor. 02.07.2019 Tarihi ile HATAY PROFESYONEL AŞÇILAR VE ŞEFLER DERNEĞİ ‘ni kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Türkiye Aşçılar Federasyonunu (TAFED), e bağlı olmakla birlikte Akdeniz Aşçılar Birliği-Yönetim Kurulu delegesiyim. Şuan da HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GASTRONOMİ proje uzmanı MUTFAK ŞEFİ ve Expo 2021 Hatay Dış ilişkiler biriminde devam ediyor. Antalya Genç Yetenekler Yemek Yarışması, Uluslararası Kapadokya Yemek Festivali, Antakya Esse Yemek yarışması ve 15’th Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde 22 Ülkeden 2000 yarışmacı arasından Bireysel Ana yemekte Hatay kağıt kebabı ve keşşir pilavı ile Dünya ikincisi, Bireysel Tatlı Yarışmasında Peynirli İrmik Helvasıyla Dünya üçüncüsü oldu.

Haber: Levent AŞKAR/  Fotoğraf: Bülent CİFCİFLİ

REKLAM

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.