Doğruel: Vergide adalet, gelirde adalet istiyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 07:09

Doğruel: Vergide adalet, gelirde adalet istiyoruz

Disk Genel İş Sendikası Hatay Şube Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, son dönemde ekonomik gücü düşen vatandaşlara vergide adalet, gelirde adalet istedi.

reklam
Doğruel: Vergide adalet, gelirde adalet istiyoruz
Son Güncelleme :

08 Kasım 2021 - 9:05

175 views

Doğruel: Vergide adalet, gelirde adalet istiyoruz

Disk Genel İş Sendikası Hatay Şube Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, son dönemde ekonomik gücü düşen vatandaşlara vergide adalet, gelirde adalet istedi.

REKLAM

Doğruel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkeyi yönetenlere göre ekonomi şahlanıyor ama işçi sınıfı başta olmak üzere geniş halk kesimleri için şahlanan tek şey işsizlik, pahalılık, faturalar, borçlar, zamlar. 2022 kışına pahalılık ve işsizlik damgasını vuracak. Ülkeyi gerçek anlamda bir karakış bekliyor! Türkiye salgın süresince milli gelirine oranla kendi halkına en az nakit desteği veren ülkelerden biri oldu. İşçilerin patronundan daha yüksek oranda vergi ödediği bir ülke haline geldik. Pandemide halk işsizlikle ve geçim zorluklarıyla mücadele ederken bir avuç ayrıcalıklı şirketin vergi borçları sıfırlanıyor, İŞKUR ve SGK kaynaklarından şirketlere kıyaklar yapılıyor. İşsizlik rekor kırarken, işçilere ait olan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının büyük bölümü patronlara aktarılıyor. İşçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın çok büyük bir çoğunluğu ise adaletsizliklerden bıktı: “Geçinemiyoruz” diyenler çözüm istiyor. 2022 karakışına karşı halkın ekmeğini savunmak için acil önlemler alınmalıdır!

reklam

GIDA ÜRÜNLERİNDE KDV SIFIRLANSIN

Gelirde ve vergide adalet sağlanmalıdır! Bıçağın kemiğe dayandığı şu günlerde biraz nefes almak için ülkeyi yönetenleri acil önlemler almaya çağırıyoruz. Üç beş şirketin hatırına bir gecede çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin, açlık ve yoksullukla boğuşan milyonlar için neden çıkmadığını soruyoruz. Pembe tablolar çizmeyi alışkanlık haline getiren siyasi iktidarı uyarıyor, 2022 bütçesi ve asgari ücreti belirlenirken “geçinemiyoruz” diye haykıran halkın ekmeği için somut önlemler almaya çağırıyoruz. Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 10’a indirilsin. Vergiye esas gelir dilimleri milli gelire göre artırılsın. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin. Elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun. Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın. Türkiye, uluslararası sermaye için ucuz ve güvencesiz işçilik cenneti haline getirilmek isteniyor. Biz ise işsizliğin ve yoksulluğun çarkları arasında ezilmeyi kabul etmiyor, tüm işçileri, emekçileri, işsizleri, emeklileri ve dar gelirlileri pahalılığa ve adaletsizliğe karşı omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz! Bu adaletsiz düzene karşı, sömürüye karşı örgütlenmeli, sendikalı olmalı, hakkımızı aramalıyız. Bir araya gelerek, omuz omuza vererek, örgütlenerek kazanabiliriz! Mücadelemizi ve örgütümüzü işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan büyüteceğiz! Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN