DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM’DEN ‘3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ MESAJI : ”HER SAĞLIKLI İNSAN, ENGELLİ ADAYIDIR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 17:47

DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM’DEN ‘3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ MESAJI : ”HER SAĞLIKLI İNSAN, ENGELLİ ADAYIDIR”

reklam
DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM’DEN ‘3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ MESAJI : ”HER SAĞLIKLI İNSAN, ENGELLİ ADAYIDIR”
Son Güncelleme :

01 Aralık 2017 - 12:25

178 views
DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM’DEN ‘3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ MESAJI
HER SAĞLIKLI İNSAN, ENGELLİ ADAYIDIR
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı.
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, mesajında, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesinin, medeni bir toplum olmanın zaruretlerinden olduğunu söyledi.
Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husus olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, şöyle devam etti: “Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Engelli kardeşlerimize destek olmak, her şeyden önce bir gönül işidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir” dedi.
DEVLETİMİZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim,  özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin bu azim ve özgüvenlerinin her türlü takdiri hak ettiğini belirterek, “Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.
Güçlü Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar engelli vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, özellikle 2004 yılında çıkarılan ve 2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Kanunu çerçevesinde çok ciddi temel kanuni düzenlemeler yapılmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı ortaya çıkmıştır. Her vatandaşımız bilmelidir ki engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve gücüne güç katacaktır” diye sözlerini tamamladı.
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.