DEVA’lılar hayvana şiddete “DUR” dedi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 12:07

DEVA’lılar hayvana şiddete “DUR” dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Sabit Coşkun ve beraberindeki partililer il genelinde yaşanan hayvana şiddet vakalarına dur dedi.

reklam
DEVA’lılar hayvana şiddete “DUR” dedi
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2022 - 10:55

245 views

DEVA’lılar hayvana şiddete “DUR” dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Sabit Coşkun ve beraberindeki partililer il genelinde yaşanan hayvana şiddet vakalarına dur dedi.

COŞKUN: BU DURUMA SESSİZ KALAMAYIZ
Hatay Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Coşkun’a Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. İl Başkanı Coşkun yaptığı açıklamada; “Kısa süre önce Hatay ili Kırıkhan ilçemizde duyduğumuz zalimce işlenen köpek katliamı bizi derinden üzdü. Bu konuda gerekli müracaatları yapmak üzere İl Başkanlığımız Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkan Yardımcısı Hasan Bayır ve Defne İlçe Başkanımız Av. Nidal Hüzmeli ile birlikte bir faaliyet dilekçesi vererek savcımıza başvurduk. Bu dünyada en az bizim kadar diğer canlıların da yaşam hakkı olduğunu savunuyoruz. Bu tür katliamlara seyirci kalmak bize yakışmaz” dedi.

 

Ayrıca ne yazık ki ülkemizde hayvan haklarına dair saygıyı göstermemiz gereken ve hayvanların korunmasına yönelik olarak gereken yasal düzenlemeler halen mevcut değildir. Sadece insan olmamalarından kaynaklı olarak hayvanların değersizleştirilmesi ve diğer canlılara önem verilmemesi vicdanların kabul edeceği bir durum değildir, zira her canlı yaşamayı hak etmekte olup, işkence edilerek öldürülen köpeklerin o an için neler hissettiğini duyumsadığımızda gerçekten yüreğimiz ağrımaktadır.

BAYIR: BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
DEVA Partisi İl Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkan Yardımcısı Hasan Bayır yaptığı açıklamada; “Ülkemizde hayvanların eziyet edilerek katledildiğini görmeye başladık. Her gün yeni bir vahşet haberi duyuyoruz. Adana’da başı kesilmiş kedi, İstanbul’da tecavüze uğrayan hayvanlar ve Hatay’da katledilen köpek haberleri bizleri üzüyor. Kendini savunamayan bu canlıları katleden canilerin bu olayları tekrarlamaması için müracaatımızı yapıyor, yetkililerden bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ederiz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

HÜZMELİ: HAYVANLARA YÖNELİK SUÇLARDA ARTIŞ GÖZLENDİ
DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli yaptığı açıklamada; “İlimizde meydana gelen, sokak köpeklerinin işkence edilerek öldürülmesi olayı nedeni ile üzüntü duymaktayız. Canice işlenen bu olay, toplumda vahametin durumunu göstermektedir. Bu olaydaki temel mesuliyetin kimde olduğu aşikar olup, yasaların son bir kaç yıldan beri yapılan değişikliklerle işlevsizleştirilmesi, caydırıcılığını kaybetmesi nedeni ile sadece hayvanlara karşı değil, insanlara karşı dahi yöneltilen suç oranları artış göstermektedir. Ayrıca ne yazık ki ülkemizde hayvan haklarına dair saygıyı göstermemiz gereken ve hayvanların korunmasına yönelik olarak gereken yasal düzenlemeler halen mevcut değildir. Sadece insan olmamalarından kaynaklı olarak hayvanların değersizleştirilmesi ve diğer canlılara önem verilmemesi vicdanların kabul edeceği bir durum değildir, zira her canlı yaşamayı hak etmekte olup, işkence edilerek öldürülen köpeklerin o an için neler hissettiğini duyumsadığımızda gerçekten yüreğimiz ağrımaktadır.

Reklam

TÜM CANLILARIN GÜVEN İÇİNDE YAŞAMASI SAĞLANMALIDIR
Ama maalesef ki, sokak hayvan barınaklarından sorumlu olanlar halen gereken denetimi ve tedbiri almamakta ve sahipsiz köpeklerin sokaklarda başıboş gezmelerine müsaade etmektedirler. Bu durum hem hayvanlar bakımından hayati boyuta varan tehditler oluşturmakta hem de insanlar bakımından sakıncalar oluşturmaktadır. Sokak köpeği peşinden koşan kadının kendisini bir an için akan trafik önüne atması neticesinde gerçekleşen ölümü,  hayvanların da yakılarak öldürülmesi ne yazık ki sorumluların gerekli görevlerini yerine getirmediklerini açıkça göstermektedir. Bizler DEVA Partisi olarak canice ve vahşet boyutuna varacak şekilde işlenmiş olan bu suç karşısında sessiz kalmayacağımızı, bu olayın takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz. Ayrıca hayvan hakları bakımından da, tüm canlıların güvende yaşayabilecekleri ortamlarda barınmaları için gereken her türlü çalışmaları icra edeceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.