DEMAK’TAN YETKİLİLERE ÖNERGE ÇAĞRISI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 23:30

DEMAK’TAN YETKİLİLERE ÖNERGE ÇAĞRISI

reklam
DEMAK’TAN YETKİLİLERE ÖNERGE ÇAĞRISI
Son Güncelleme :

24 Ekim 2023 - 22:25

363 views

DEMAK’TAN YETKİLİLERE ÖNERGE ÇAĞRISI

DEMAK (Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaban; yetkililere seslenerek, Depremde yakınını arayan, depremzede aileleri için araştırma komisyonu kurulmasını talebinde bulunmak istediklerini belirterek açıklamada bulundu:

“6 Şubat 2023’te yaşanan acı felakette binlerce insanlarımızı şehit verdik, yüz binlerce insanımızı mağdur, binlerce insanımızda kayıp.

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği olarak Sayın Cumhurbaşkanıma, Sayın bakanlarıma ve 600 milletvekiline buradan sesleniyorum! kayıplarımız için araştırma komisyonu kurulması girişimde bulunmaları önergesinde bulunuyoruz.

Kurulacak olan komisyonda Fethi Kabirlerin tekrar yapılması, molozların taranması, Akıl Ruh ve Sinir hastanelerinde, Sevgi Evlerinde ve Yaşlı Bakım evlerinde bulunan depremzedelerin DNA’sı ve parmak izi alınarak ailelerle eşleştirme yapılması, Deprem anında hafıza kaybı yaşayarak sokaklarda gezen depremzedeler için ihbarları değerlendirilmesi önerisinde bulunuyoruz. Saygılarımızla.”Dedi.

Haber: Erdal YILMAZÇELİK

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.