DEFNE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM YAMAN GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ           « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:00

DEFNE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM YAMAN GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ          

reklam
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM YAMAN GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ          
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 17:11

221 views

BAŞKAN YAMAN GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ          

Defne Belediyesi, İlçe genelinde gerçekleştirdiği çöp konteyner bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.Defne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tespit edilen arızalı çöp konteynerlerinin yerinde tamir ve onarımını yapıyor.Hasarları giderilen konteynerler, bakımdan geçerek vatandaşların kullanımına elverişli hale getiriliyor.
Onarılamayacak durumda olan çöp konteynerlerini yenileriyle değiştiren ekipler, sürekli hijyenik olması gereken katı atık depolarını sık aralıklarla dezenfekte ettiklerini ifade ettiler.  Temiz ve sağlıklı bir kent için tüm temizlik ekiplerince dört koldan çalıştıklarını belirten ekipler; vatandaşlardan, katı atıklarını, çöplerin ayrıştırılmasında önemli bir nokta olan geri dönüşüm kutularına bırakırken daha bilinçli ve hassas olmalarını istediler.

ÇEVRE BİLİNCİNİN AŞILANMASI VE GERİ DÖNÜŞÜM ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK 
Defne Belediye Başkanı Op.Dr. İbrahim Yaman, “Temiz Defne Temiz Gelecek” projesiyle başlattıkları çevre temizliği bilincinin oluşması ve yayılması ile ilgili güzel işler yaptıklarını ifade ederek: “Sağlıklı bir kent yaşamı ve doğal kaynakların korunması için  atıkların çevreye zarar vermeden ayrıştırılıp geri kazanılması gerekmektedir. Defne’de erişilecek her noktada yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutuları ile        plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım döngüsünün oluşturulmasını amaçladık. Gerek çevre etkinliklerimiz olsun, gerekse sahnelediğimiz çocuk tiyatroları, sesimizi duyurabildiğimiz her noktada çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza çevre bilincini aşılıyoruz.”dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.