CEMİL MERİÇ SANAT SOKAĞI YAPILDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:09

CEMİL MERİÇ SANAT SOKAĞI YAPILDI

Reyhanlı’da Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri başladı.

reklam
CEMİL MERİÇ SANAT SOKAĞI YAPILDI
Son Güncelleme :

06 Aralık 2023 - 12:13

227 views

CEMİL MERİÇ SANAT SOKAĞI YAPILDI

Reyhanlı’da Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri başladı.

Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı Belediyesi, MKÜ Reyhanlı Meslek Yüksekokulu ve Reyhanlı Ticaret Odası Başkanlığının organizelerinde ülkemizin değeri, merhum yazar Cemil Meriç’i anma münasebetiyle “Cemil Meriç İrfan ve Sanat Etkinliği” programı düzenlendi.

Düzenlenen ve yoğun katılım gerçekleşen etkinliğin Reyhanlı Belediyesi önünde gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında çocuklar için animasyon gösterileri, fuar miteliğinde. Farklı bölgelerden Gastronomi mutfağı. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı Anma günleri festival havasında devam ediyor.

  HACIOĞLU ;KİTAPLAR İLÇEMİZİN KÜLTÜR HAYATINA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Teknolojik dönüşüme rağmen kitapların insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Kitaplar dünyaya farklı açıdan bakmamızı, meselelere farklı çözüm yolları bulmamızı sağlar. Ruhumuzu doyurur, zekâmızı kibarlaştırır, düşüncelerimizi besler, hayal gücümüzü geliştirir. Reyhanlı’nın kültür hayatına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu organizasyonda rahmetli hemşerimiz Cemil Meriç anısına Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve imza Günleri programız devam ediyor. Cemil Meriç Anma kapsamında Yahya Turan Lisesinde Cemil Meriç’i Anısına Cemil meriç Sanat sokağı yapıldı. Okul yönetimi ve Edebiyat öğretmeni Selma Öztürk öncülüğünde şiir ve Resim çalışmaları yapıldı. Düşünürlerin şair ve yazarların özlü sözleri Resim tabloları ve hat çalışmalarıyla okulun duvarlarını süsledi. Duvar resimleri şiirler ve Ve Cemil Meriç sınıfı nostalji Mobilyalarıyla öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Açılışına Devlet erkanının ve siyasilerin katıldığı açılışda Açılış konuşması yapan Yahya Turan Edebiyat Öğretmeni Selma Öztürk Hanım : Bu sokağa Emeği geçen okul yöneticilerine okul Resim öğretmenine ve kendilerine desteklerini Esirgemeyen Tayvan Kültür Merkezi yetkililerine Teşekkür etti. Tayvan Kültür merkezi ressamlarının da destek verdiği çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Proğram Piyono resitaliyle devam etti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.