Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu:“Başarılsaydı kanlı bir darbe olacaktı” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:14

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu:“Başarılsaydı kanlı bir darbe olacaktı”

reklam
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu:“Başarılsaydı kanlı bir darbe olacaktı”
Son Güncelleme :

20 Temmuz 2016 - 13:46

207 views

“Darbelerin en büyüğünü atlattık”

Belen halkının Milli İradeye sahip çıktığını belirten, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen halkının demokrasi nöbetlerinde dim dik ayakta durduğunu söyledi.

Belen Atatürk Parkında düzenlenen Demokrasi nöbetlerinde, şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim Okundu. Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından, söz alarak halka hitaben konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu: ’’Bizim yaşantımız Kuran-ı Kerim üzerine. O olmadı mı biz dünyanın tadını bulamayız. Bu gün de buradayız ayaktayız. İç açıcı günler yaşamıyoruz. Rabbim bir daha böyle gece yaşatmasın, bu ülkeye, bu millete” dedi.

DSC_6356 DSC_6469

“Başarılsaydı kanlı bir darbe olacaktı”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu yaptığı açıklamanın devamında; İlk günlerde tehlikenin vahametinin farkına varılmadığını dile getiren Başkan Vurucu, şunları söyledi:  “15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız hafife alınacak bir gece değildir. Durumun ve vahameti gün geçtikçe anlıyoruz.  Öyle büyük bir tehlike atlatmışız ki; söylemek dilimden gelmiyor,. Mazaalah başarsalardı. Bu çok kanlı bir darbe olacaktı. Çok kan akacaktı bu ülkede. Rabbime Hamd-ü senalar olsun ki Rabbim bu günleri yaşatmadı. Hamdolsun kendine.  Dünya lideri Cumhurbaşkanımız bu ülkeye bir lütuftur. Bunun kıymetini hepimiz millet olarak, ülke olarak ve İslam âlemi olarak hepimiz bilmek zorundayız.

Cumhurbaşkanımız, Atatürk’ten sonra yüz yılda bir gelen bir liderdir. Allah O’na güç Kuvvet versin. O’nu bu ülkenin başından eksik etmesin. Değerli arkadaşlar, bu cemaat adı altında yapılan bir darbe teşebbüsü idi. PKK’dan çok daha tehlikeli bir darbe teşebbüsü yaşadık.

DSC_6476

Belediye Başkanı Adnan Vurucu; Bu terör örgütünün bizlere yaşattıkları PKK’dan da daha tehlikelidir. Onlar yurt dışından getirdikleri silahlarla bu millete kurşun sıkıyorlar. Bunlar bizim paramızla aldığımız ve devletimizin silahlarıyla, uçaklarıyla, helikopterlerle bu milletin üzerine silah ve mermi sıkıyorlar. Bunlar PKK’dan da tehlikeli değiller mi? Bunların bu terör örgütlerinden ne farkı var? Onlar da bu ülkeye kan kusturuyorlar. Bizde İslam dediğimiz zaman akan sular durur. Bizim temiz kalbimize, o kadar saldırmışlar ki; Ancak son zamanlarda anlayabildik bunları. Cumhurbaşkanımızı öldürtmeye varacak kadar bu hainlerin gözü dönmüş. Onlara ne söylesem az bile geliyor. Cumhurbaşkanımız 62 dakika önce bulunduğu yerden ayrılmasaydı. Allah korusun üzerine bomba ve ölüm yağdıracaklardı. Ama Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Cumhurbaşkanımızı, Rabbim koruyor. Cumhurbaşkanımızı, bu ümmet için, bu millet için ve İslam âlemi için koruyor. Çünkü bu millet duasını içtenlikle yapıyor. İçtenlikle yapılan bu dualar boşa gitmiyor, hepimiz dua ediyoruz. Terör örgütünün, kardeşi kardeşe vuracak kadar gözleri dönmüş. Polisimize, askerimize, meslektaşına silah sıkıyori düşünün ne kadar tehlikeliler. PKK’dan bile daha tehlikeliler. Başkan Vurucu; Tüm Türkiye, Milli İrade ve demokrasi nöbetinde. Bizlerde ilk günden bu yana bu alanda nöbetteyiz. Aldığımız emir doğrultusunda nöbetimiz sonuna kadar devam edecek. Biz demokrasi nöbeti tutuyoruz. Evlerimize erkenden gitmiyoruz. Sabahlara kadar nöbetimiz devam ediyor. Su uyur düşman uyumaz demiş atalarımız. Reis canlı yayına katılmamış olsaydı, Allah korusun belki de şu anda belki de iş işten gelmiş olabilirdi” dedi.

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.