BAŞKAN YAMAN: “KADINLARIMIZ; DÜNYANIN, HAYATIN YARISIDIR!” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:33

BAŞKAN YAMAN: “KADINLARIMIZ; DÜNYANIN, HAYATIN YARISIDIR!”

reklam
BAŞKAN YAMAN: “KADINLARIMIZ; DÜNYANIN, HAYATIN YARISIDIR!”
Son Güncelleme :

08 Mart 2018 - 9:12

452 views

YAMAN: “KADINLARIMIZ; DÜNYANIN, HAYATIN YARISIDIR!”

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin; kadınlara verilen kıymet, tanınan haklar ve sağlanan istihdamlarla doğru orantılı olduğuna dikkati çeken Başkan Yaman’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajı şöyle:

“Dünyanın yarısını oluşturan kadınlarımız; sadece nüfusun değil, hayatın da paydaşlarıdır. Toplumun can damarı kadınlarımıza yönelik şiddet ve istismarın gündemde olduğu bir dönemi hala yaşıyor olmanın nedenlerini sorgulamak, herkesin sorumluluğunda olmalıdır.

Ülkemizde ilk defa 1921 yılında  “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanan bu anlamlı günde; günümüzde yaşanmaya devam eden olumsuzlukların masaya yatırılıp çözümlenmesi adına mutlak bir farkındalık yaratılmalıdır.

Kadınlarımız bizim annemiz, eşimiz, kızımız, kardeşimiz, paydaşımız; olmazsa olmazımızdır. Kadınların ötekileştirildiği, şiddete, istismara maruz bırakıldığı bir toplumda nefes alan her birey, bu durumla ilgili elinden gelenin fazlasını yapmalıdır.

Savaşta ve barışta olduğu gibi ülkenin sosyo-ekonomik, siyasal ve bilim alanlarında da önemli katkılar sağlayan kadınlarımızın toplumdaki yerlerini küçük görmek, aydınlık geleceğe atılan bir çelme olacaktır. Unutulmamalıdır ki; geleceğin eğitimli, aydın nesillerini; yine onların eğitimli, aydın anneleri oluşturacaktır.

Böylesi önemli bir günde; toplumun geleceğine yön vereceğine inandığımız kadınlarımızı; cinsel, duygusal, sosyal ve ekonomik alanlarda istismar edilmedikleri bir ülkede; daha barışçıl, daha adil, daha eşit, daha demokratik ve daha özgür görebilmeyi diliyor; tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.