BAŞKAN SAVAŞ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 19:54

BAŞKAN SAVAŞ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

reklam
BAŞKAN SAVAŞ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Son Güncelleme :

24 Kasım 2023 - 7:28

200 views

BAŞKAN SAVAŞ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “24 Kasım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni olarak kabul edildiği gündür. Atatürk’ün eğitime verdiği önem, bu alanda yaptığı devrimlerle günümüze kadar ulaşmış ve ülkemizdeki eğitim sisteminin temelini oluşturmuştur. Bu anlamıyla Öğretmenler Günü sadece özel bir gün değil, aynı zamanda eğitim camiasının birlik ve beraberlik günüdür.

 Öğretmenlik, fedakârca yapılan mesleklerden biridir. Toplumuzun çağdaşlık kılavuzluğunu yürüten öğretmenlerimiz, geleceğimizin emaneti öğrencilerimizi; eğitim, bilim, sanat, spor ve erdemle buluşturmakla çok değerli ve önemli bir görev üstleniyorlar.

 6 Şubat Depremi’nde kaybettiğimiz yurttaşlarımız arasında, öğrencilerine sevgiyle eğitim veren, toplumumuza değer katan öğretmenlerimiz de vardı. Onların kaybı, sadece aileleri, öğrencileri için değil, toplumumuz ve bizler için de büyük bir eksikliktir.

 Depremin en çok etkilediği Hatay’da, konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıları anlamak ve onlara destek olmak hepimizin sorumluluğundadır.

 Deprem sonrası başka şehirlere yerleşmek zorunda kalan nitelikli öğretmenlerimizin tekrar şehirlerine dönmelerini umut ederken ekonomik zorluklar altında ezilen, malî ve özlük haklarını alamayan, ataması hâlâ yapılmayan depremzede öğretmenlerimizin de sorunlarının da acilen çözülmesini talep ediyoruz.

 Eğitim ordumuzun ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen, uzman öğretmen gibi mesleğin onurunu zedeleyici bir ayrıştırmaya maruz bırakılmasını doğru bulmadığımızı bir kez daha vurguluyorum.

 Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, mesleğine ömrünü adayan öğretmenlerimizin gününü kutluyor, görevi başında şehit düşen öğretmenlerimiz ve depremde ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Geleceğimizi aydınlatmayı sürdüren öğretmenlerimize huzur ve mutluluk diliyorum.”Dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.