BAŞKAN KİMYECİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLADI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:38

BAŞKAN KİMYECİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLADI

reklam
BAŞKAN KİMYECİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLADI
Son Güncelleme :

14 Mart 2018 - 8:14

156 views

BAŞKAN KİMYECİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLADI

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kimyeci yayınladığı mesajında şunları kaydetti; “Ülkemizde, modern ve bilimsel ölçekli ilk tıp eğitiminin başladığı 14 Mart, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık uğruna yaktığı ateşin ilk kıvılcımının tarihidir. Tıbbiyeliler, 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadelemizin öncülüğünü yapmış ve İstiklal savaşımızda önemli bir rol oynamıştır. Birinci Dünya Savaşı boyunca 765 tıp öğrencisinden 346’sı, 1915’te Tıbbiye’ye kaydolan 1. sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale’de şehit düşmüştü. 1921’de ise Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane öğrencileri şehit olduğu için mezun verememiştir.

Tarihimizin zor günlerinde, çeşitli imkansızlıklar içinde yetişen hekimlerimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde her zaman önemli roller üstlenmiştir. Tıpkı tarihte olduğu gibi bugün de milletimizin ve ordumuzun yanında yer almaya devam etmiş, 15 Temmuz’da sokaklarda biz de varız demiş, yaraları sarmak için hastanelere koşmuş, Afrin’de kahraman ordumuzun yanı başında varlığını ve desteğini her zaman hissettirmiş ve hissettirmeye devam edecektir.

    

En değerli varlık olan insanı layık olduğu değere uygun ve mutlu seviyede yaşatmak için verilecek en temel hizmetlerin başında şüphesiz sağlık hizmetleri gelmektedir. Tıp alanında her geçen gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler yaşanırken, bugün, ülkemiz insanına sunulan sağlık hizmeti kalitesi öncesiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır.

Son yıllarda sağlık hizmetlerinden memnuniyeti üst seviyelere çıkaran, Cumhuriyetimiz boyunca yaşanmamış, ertelenmiş; bazen düşünülmüş ama cesaret edilememiş köklü değişimleri bünyesinde barındıran Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın da en önemli unsuru başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımız ve onların kutsal emekleridir.

İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir, onların sorunlarını dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri ya da sonuna kadar güvendikleri insanlar olabilirler. Böylesine zor bir görevi büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren çalışanlarımız sağlık sistemimizi bugüne gelmesinde en büyük katkıyı yapmıştır. Gelişmişliğimizin en önemli etkenlerinden biri sağlıktır. Ülkemiz, sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir toplamış birçok ülkeye örnek gösterilmiştir.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.