BAŞKAN FIRAT :’’DOLARIN YATAY SEYRETMESİYLE ALTIN FİYATLARI DEĞİŞMEDİ’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:25

BAŞKAN FIRAT :’’DOLARIN YATAY SEYRETMESİYLE ALTIN FİYATLARI DEĞİŞMEDİ’’

reklam
BAŞKAN FIRAT :’’DOLARIN YATAY SEYRETMESİYLE ALTIN FİYATLARI DEĞİŞMEDİ’’
Son Güncelleme :

09 Nisan 2018 - 12:28

205 views

BAŞKAN FIRAT :’’DOLARIN YATAY SEYRETMESİYLE ALTIN FİYATLARI DEĞİŞMEDİ’’

İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat haftalık altın piyasa değerlendirmesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Uğur FIRAT: ’’Geçtiğimiz hafta başında gram fiyatı 168 -170 TL olan altın hafta sonuna 173,50 civarına yükseldi. Güvenli liman olma özelliği taşıyan altın uzun vadeli yatırımcısına kazanç sağladı. Doların yatay bir seyir izlemesi sonucu hafta başında altın fiyatında değişiklik olmadı. Küresel piyasalarda ticaret savaşlarının gündeme getirilebilecek bir aksiyonun oluşması, ülkeler arası gümrük vergisinde zam uygulama kararı, başkanlık seçimlerinin etkisi her zaman bu gibi durumlar altın fiyatlarının yükselmesine neden olmuştur.

Finansman olarak dış ülkelerce kullanılan ortak yatırım aracı olarak çoğu ülkede kabul edilen altın doların ve Euro’nun yükselmesine sebep olmuştur. Bu durum altının güvenli liman özelliğinin her ülkede devreye girmesini destekleye bilir’’ dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.