BAKIR: RUMLARA KARARLILIK DERSİ VERDİK « Hatay Yeni Haber Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 16:01

BAKIR: RUMLARA KARARLILIK DERSİ VERDİK

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ve yönetim kurulu adına yaptığı açıklama ile uslanmaz Rumlara kararlılık dersi verdi.

reklam
BAKIR: RUMLARA KARARLILIK DERSİ VERDİK
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2022 - 11:30

195 views

BAKIR: RUMLARA KARARLILIK DERSİ VERDİK

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ve yönetim kurulu adına yaptığı açıklama ile uslanmaz Rumlara kararlılık dersi verdi.

Reklam

Bakır yaptığı yazılı açıklamasında, “11 Ağustos 1996 yılında yürüyüşe Batı Almanya’dan başlayan, Batı Avrupalı, Rum ve Yunanlı motosikletliler Kıbrıs’ta sınırları delip, Türk topraklarına girerek, Türk Bayraklarını indirip yerine Rum Bayraklarını çekeceklerini açıkladıktan sonra, Kıbrıs’a gelen sayıları bin civarında olduğu tahmin edilen grup, Türk sınırına doğru yürürken, Türkler tarafından sopalarla durdurulurken, çıkan kavgada bir Rum Hayatını kaybetti” dedi.
PLANLARI ORTAYA ÇIKTI
1996 yılının 14 Ağustos’unda Lefkoşe’den sınırı geçip Girne Kalesinde Türk Bayrağı’nı indirmek üzere sözleşen Rum fanatiklerinin bu planlarının ortaya çıktığını belirten Bakır, “Türk barış kuvvetleri buna kesinlikle izin vermeyeceğini bildirmesine rağmen yinede 11 Ağustos günü sayıları bin civarı olduğu tahmin edilen bir grup sınıra yürüdü. Bunun üzerine ölen arkadaşları adına aynı yerde ayın yapmak bahanesi ile 14 Ağustos’ta geldikleri Derinya Bölgesinde sınırı delmeye çalışan kalabalığın içinden sıyrılan Rum militanı Yunan bayrağını asmak üzere direğe tırmanırken, şanlı bayrağımıza indiremeden Mehmetçiğimizin kurşunu ile boynundan vurularak indirildi.”

Reklam

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE YAD EDİYORUZ
“20-22 Temmuz 1974’de kader birliği yaptığımız 37 bin 653 kahraman ve 498 şehidimizin kanları, canları ve terleriyle soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdiğimiz Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra, 14 Ağustos 1996 olayı, uslanmaz Rum’a kahraman Türk askerinin tek kurşunluk dersi olması bakımından önem taşır. Bu duygularla 14-16 Ağustos 1974 tarihinde Akdeniz’in derin sularına gömdüğümüz o kıvanç günümüzün 48’inci yılında şehitlerimizi ve edebiyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yad ediyor, yaşayan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.” dedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.