ATA TOHUMLARI DEFNE’DE YENİDEN DOĞDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 22:25

ATA TOHUMLARI DEFNE’DE YENİDEN DOĞDU

Defne’ye bağlı Gümüşgöze Mahallesi İlkokulu’nda TEOFARM işbirliğiyle ata tohumları yeniden doğdu.

reklam
ATA TOHUMLARI DEFNE’DE YENİDEN DOĞDU
Son Güncelleme :

11 Kasım 2022 - 9:19

589 views

ATA TOHUMLARI DEFNE’DE YENİDEN DOĞDU

Defne’ye bağlı Gümüşgöze Mahallesi İlkokulu’nda TEOFARM işbirliğiyle ata tohumları yeniden doğdu.

Okul Müdürü Murat Sakman, Defne Belediyesi, TEOFARM çiftliği ve okuldan oluşan heyetle okulun bir bölümüne tohum ekti.

SAKMAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

E-twinning projesi kapsamında gerçekleşen etkinlik ile ilgili konuşan Sakman; “Defne’nin sokakları yeşildir. Binlerce yıl öteden gelen sesleri o sokakların taş duvarları hala saklar içinde. Bahçeleri sarmalayan bu duvarlar yıkılmaya başladı son zamanlarda. Gördük ki yıkılan duvarların arkasındaki bahçeler kurumuş, eski tohumları bağrına basmaz olmuş. Gümüşgöze Ortaokulu olarak başlatacağımız e-twinning projesi ile nesli tükenme tehlikesi altında olan ata tohumlarımızı çevremize geri kazandırmak istiyoruz. Kurucusu olacağımız projeyi öğretmenlerimiz Sibel Ulu Aşkar, Emra Cellat, M. Kasım Tümkaya önderliğinde yürütecek, Defne Belediyesi ve Teofarm Çiftliği ile büyüteceğiz.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel okulumuz için her türlü desteği vereceğini açıklamış, içinde sera olan bahçe kompleksi düzenlemesini hayata geçirmiştir. Bu projenin Defne ilçesi genelinde yaygınlaştırılacağı sözünü vermiştir. TEOFARM çiftliğinden Elif Teoman Ovalı ve Adnan Teoman kardeşler miras aldıkları kültürel-ekolojik birikimlerini bizlerle paylaşmış, atacağımız adımlarda destekçi olacaklarını belirtmişlerdir. 10 Kasım sabahı Gazi Mustafa Kemal’in anısına, Atamızın doğaya, tüm canlılara duyduğu sevginin ışığıyla tohumlarımızı avuçlayıp, bütünü kucaklayan bilinçle toprağımıza serptik.

Projemizin sürdürülebilir yaşam anlayışını gelecek nesillerimize armağan eder, destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.