AŞKAR: GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:29

AŞKAR: GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

SES Hatay Şube Hukuk Sekreteri Nilgun Aşkar, sendika olarak taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ve tutuklamaların SES’i susturamayacağını belirtti.

reklam
AŞKAR: GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2022 - 18:45

174 views

AŞKAR: GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!
SES Hatay Şube Hukuk Sekreteri Nilgun Aşkar, sendika olarak taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ve tutuklamaların SES’i susturamayacağını belirtti.


Aşkar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sendikamızın 4 dönem eş genel başkanları / genel başkanlıklarını yapmış, önceki dönem MYK üyelerimiz ile önceki dönem Ankara şube Eş Başkanımız ve MYK üyelerimize yönelik 25 Mayıs 2021 tarihinde bir sabah operasyonu ile başlayan ve önceki dönem eş genel başkanımız Gönül Erden’in tutuklu diğer yöneticilerimizin adli kontrol ile yargılandığı davanın 2. Duruşması 4 Temmuz 2022 günü görüldü. Dün duruşmayı izleyen uluslararası heyet ile çok sayıda kurum temsilcisi de gördü ki aslında yargılanan sendikal faaliyetlerimiz, kadın mücadelemiz ve demokrasi mücadelesidir. Çünkü iddia ettikleri suçlamalara dair hiçbir delilleri yoktur. Yöneticilerimizin sendikal eylem ve etkinlikler ile ilgili şube/temsilcilik yöneticilerimiz ile yaptıkları görüşmelere dair tapeler ve pandemi döneminde yapılan açıklamaların tamamı dava konusu yapılmıştır. Hatta pandemi döneminde ek ödemeler ile ilgili yapılan açıklama bile sanki bir yerlerden talimat alınmış da yapılmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Savcılık suç unsuru bulamayınca bu sefer sendikamızın hazırladığı 2 adet belgeseli dahi suçlamaya gerekçe yapabilmiştir. Bu belgesellerden bir tanesi SES’in 20. Kuruluş yılı nedeni ile çekilen belgeseldir. Diğeri ise sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren SES üyesi sağlık emekçilerine ithaf edilen Siyaha Karşı Beyaz Belgeseli’dir. Açıkça görüyoruz ki, siyasi iktidar bu dava ile sendikamızın emek mücadelesini suçlama konusu yaparak mücadelemize zarar vermek istemektedir. Buna imkan veren suç teşkil eden hiç bir delil olmadığından bu suçlamayı iftiracı tanıklar üzerinden yapmaya çalışmaktadır.


ÖZGÜRLÜK TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Tanıklar mahkemeye getirilmediği için tutuklu yargılanan eski Eş Genel Başkanımız Gönül Erden hakkında tanık dinlenmesi olmadığı için tutukluluğuna devam edilerek süreç kasıtlı olarak uzatılmış ve tedbir amaçlı olması gereken tutuklama cezalandırmaya dönüştürülmüştür. Eş Genel Başkanımız Selma Atabey’in ise bu duruşmada tutuklanmasına karar verilmiştir. SES tarihi emekçilerin ve toplumun sağlık hakkı mücadelesinin tarihidir. Bu davayla sağlık hakkı, sendikal haklar ve kadın mücadelesi yargılanmak istenmektedir. Salgın döneminde hakları verilmeyen sağlık emekçileri için aktif mücadele eden sendikamızın faaliyetlerinin dava konusu yapılmasını kabul etmiyoruz. İktidarın yapması gereken salgınla mücadele etmek ve sağlık emekçilerinin haklarını vermektir. Yüzlerce sağlık emekçisinin ve binlerce insanın yaşamına mal olan pandeminin kötü yönetildiğini, bu ölümlerin alınmayan tedbirler nedeni ile olduğunu, her bir ölümün vebalinin siyasi iktidarın üstünde olduğunu bizler anlattıkça sendikamızı kriminalize etmeye, toplumda ve emekçiler içinde itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bu dava da bu eğilimin bir parçasıdır. Asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılan sendikamız dün olduğu gibi bugün de sağlık emekçilerinin hak ve hukuk mücadelesini ısrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Tutuklu eski ve yeni eş başkanlarımız serbest kalıncaya kadar da arkadaşlarımız için özgürlük taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.