Aşkar çiftinden Gadir-i Hum mesajı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 15:28

Aşkar çiftinden Gadir-i Hum mesajı

Demokratik Sol Parti Muğla İl Başkanı Mchael Eser Aşkar ve Bodrum İlçe Başkanı Gloria Artemisia Maria Aşkar, Gadir Hum Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladılar.

reklam
Aşkar çiftinden Gadir-i Hum mesajı
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2021 - 9:19

359 views

Aşkar çiftinden Gadir-i Hum mesajı

Demokratik Sol Parti Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar ve Bodrum İlçe Başkanı Gloria Artemisia Maria Aşkar, Gadir Hum Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladılar.

reklam

Aşkar çifti ortak olarak yayınladıkları mesajda, “Güzel Ülkemizde Türk Bayrağımız Altında Yaşayan Her Kültür Ve İnanca Sahip Vatandaşlarımızın, Bayram Sevinci Ortak Sevincimiz, Hüznü Ortak Hüznümüzdür. Halk, Hak, Adalet ve Özgürlük İçin Mücadele Eden Hiç Ayrım Gözetmeksizin Halkımızın Yanında Olduk. Bu Duygu Ve Düşüncelerle DSP Muğla İl Örgütü Olarak Tüm Alevi Vatandaşlarımızın Bayramını Kutlar Sağlık, Neşe, Huzur İçerisinde Nice Bayramlar Dileriz. Gádir-i Hum Bayramı Hz. Muhammed’in Veda Haccı Sırasında Mekke- Medine Arasındaki Gâdir Hum Vadisinde “Ben Kimin Mevlası isem Ali ‘ de Onun Mevlasıdır” Dediği Hz. Ali’yi Vekil Tayin Ettiği Gündür. Allah-u Teâlâ “Maide” suresinin 67. ayetinde şöyle buyuruyor. “Ey Peygamber, bildir, sana rabbinden indirilen emri ve eğer bu tebliği ifa etmezsen onun elçiliğini yapmamış olursun ve Allah, seni insanlardan korur. “Ben yakında Rabb’im tarafından çağrılacağım ve ben de bu çağrıya icabet edeceğim. Ben sizin aramızda iki değerli şey bırakıyorum; biri diğerinden daha büyüktür; Allah’ın kitabı ve itretimden olan (akrabalarımdan olan) Ehl-i Beyt’imi. Bakınız benden sonra onlara nasıl davranacaksınız; onlar Kevser Havuzu başında bana dönünceye Kadar birbirlerinden ayrılmayacaklardır” “Ben kimin mevlası isem bu Ali de O’nun mevlasıdır. Ey Allah’ım O’nu seveni sen de sev; O’na düşman olana sen de düşman ol! O’na yardım edene sen de yardım et; O’nu yalnız bırakanı sen de yalnız bırak ve her nereye gitse hakkı onunla beraber kıl.” Sonra başındaki sarığını, Hz. Ali’nin başına koyup ona özel bir yer (çadır) hazırladı. Sonra da ashabından, mü’minlerin önderliği ne ulaştığından dolayı Hz. Ali’yi tebrik etmelerini istedi. Ashap da başta Ebubekir ve Ömer olmak üzere gelip Hz. Ali’yi tebrik ettiler. Hatta Ebubekir ve Ömer Hz. Ali’ye hitaben “Ne mutlu sana ey Ebu Talib’in oğlu bizim (benim) ve bütün mü’minlerin mevlası oldun” dediler” ifadelerini kullandılar.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.