Arsuz’da halk ÇED’i iptal ettirdi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 11:32

Arsuz’da halk ÇED’i iptal ettirdi

Arsuz’da maden sahası yapımına karşı birlenen halkın baskısı ÇED’i iptal ettirdi.

reklam
Arsuz’da halk ÇED’i iptal ettirdi
Son Güncelleme :

19 Mart 2021 - 22:22

228 views

Arsuz’da maden sahası yapımına karşı birlenen halkın baskısı ÇED’i iptal ettirdi.

Arsuz’da talana toza karşı oduğunu belirten halka CHP İlçe Başkanı Mahmut Şirin ve Belediye Başkanı Asaf Güven de destek verdi. Arsuz-Höyük’te KROM MADEN SAHASI için düzenlenmek istenen ÇED Toplantısı, bölge halkının tepki ve protestoları üzerine yapılamadı. Günlerdir doğaseverlerin gündeminde olan, ilimiz Arsuz ilçesi Höyük yerleşim biriminde dün düzenlenmesi öngörülen Çevre Etik Değerlendirme Toplantısı, bölge halkı ve gelen çok sayıda kişinin tepki ve protestoları üzerine yapılamadı.

Arsuz ilçesi Höyük Köyü’nde, Krommer Madencilik’in, ÇED süreci devam eden Krom Madeni Projesi ÇED Halkı Bilgilendirme Toplantısı, doğa ve yaşam savunucularının mücadelesi sonucu engellendi. Bakanlık ve firma tepkilileri, toplanan yüzlerce kişinin yoğun tepkisi üzerine ‘toplantı yapılamamıştır’ tutanağını imzalayarak bölgeden ayrıldı.

REKLAM


DOĞASEVERLERİN BAŞARISI
Krommer Madencilik yetkilileri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan toplantı öncesi, bölge halkı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanıp Höyük meydanına akın etti. Toplantı öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma, meydan giriş noktalarına barikat kurdu. Katılımcılar tek tek arandı, kimlikleri kontrol edildi. Doğaseverler, toplantı iptali sonrası şu özet değerlendirmeyi yaptı: “Arsuz halkına, ‘ensesine vur ağzındaki ekmeğini al’ şeklinde vicdansız sömürü felsefesi ile muamele edilmek istenmiş, ancak halk, doğasına ve topraklarına sahip çıkmıştır. Toprakları verim fışkıran, bereket fışkıran, bir tarım kenti, limon, zeytin, maydanoz kenti Arsuz’a bu yapılır mı? Bizlere destek olan ve ÇED toplantısına katılıp, ‘bilgilenmek istemiyoruz, maden ocağı istemiyoruz’ diye sesini yükselten duyarlı tüm vatandaşlara sonsuz teşekkür ederiz.”(Haber:Levent AŞKAR)

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.