‘Arda, Türkiye ile tüm ilişkisini kessin’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:43

‘Arda, Türkiye ile tüm ilişkisini kessin’

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat, Arda Turan hakkında konuştu.

reklam
‘Arda, Türkiye ile tüm ilişkisini kessin’
Son Güncelleme :

20 Haziran 2016 - 16:38

197 views

Bir dönem Galatasaray başkanlığı ve yöneticiliği yapan Adnan Polat son günlerin tartışılan ismi Arda Turan hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milliyet gazetesine konuşan Adnan Polat, “Arda’nın bana göre, eğer Barcelona’da başarılı olmak istiyorsa, 6-7 senelik bir dönem için kesinlikle Türkiye ile ilişkisini kesmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

İşte Adnan Polat’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

ARDA ÇOK BİLGİLİ BİR ÇOCUKTU

Arda, Galatasaray altyapısından yetişmiş ama sonra beğenilmeyip Manisa’ya gönderilmişti. Sonra ben onu Manisa’da bir maçta izlemiş ve çok beğenmiştim. Geri getirdim, o zaman daha 18-19 yaşındaydı. Sonra Galatasaray’da çok iyi performans gösterdi. 22 yaşında onu Galatasaray’a kaptan yaptım, Çok akıllı, zeki ve mizah gücü çok yüksek, iletişimi çok rahat kuran, bilgili bir çocuktu. Ben o zamanlar çok eleştiri almıştım.

GALATASARAY’DAN GİTME SEBEBİ…

Sonra tabii Türkiye’de şöhret olunca yaşamak çok kolay değil. Ne yapsanız hata oluyor, özel yaşamınız paramparça ediliyor. Öyle olunca yaşamak çok zorlaşıyor. Arda’nın Galatasaray’dan gitmesinin esas sebebi oydu. İyi de yaptı kariyeri açısından. Şu anda dünyanın en büyük kulübünde, ama benim Arda’ya tabii ki bir tavsiyem olabilir. Müslüman orduları, Müslümanlığı yaymak için Afrika’dan, İspanya’ya geçtikleri vakit, komutanları Tarık Bin Ziyad, karşıya geçtikleri gemilerin hepsini yaktırıyor. Askerlerine, “Arkanızda deniz, önünüzde düşman var. Kararı siz verin” diyor. Arda’nın bana göre, eğer Barcelona’da başarılı olmak istiyorsa, 6- 7 senelik bir dönem için kesinlikle Türkiye ile ilişkisini kesmesi lazım.

GEMİLERİ YAKSIN…

Gemileri yaksın, başarılı olsun, Türk futbolcusunun ve Türk futbolunun bayrağını en tepeye diksin ki, o kapılar başka futbolcularımıza da açılsın. Türkiye futbolcu ithal eden değil, ihraç eden ülke konumuna gelsin. Bunu yapabilir, o potansiyel var Arda’da. Bir de Arda’nın ticaretin içine de girmesi yanlış, çünkü bu iş konsantrasyon meselesi. Arda eğer kazandığı paraların bir bölümüyle restoran falan gibi başka işler yaparsa onları da takip etmek zorunda kalacağından, ister istemez kafasının bir bölümü meşgul olacak. Ne zaman emekli olursa ondan sonra düşünsün ticareti. Ben yanında olsam bunların hiçbirini yaptırmazdım.

reklam

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.