Antakyalı profesör dünyayı fethediyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 06:05

Antakyalı profesör dünyayı fethediyor

Hataylı Prof. Dr. Atilla Yılmaz, dünyayı karış karış geziyor, bilimsel konferanslar veriyor, “Nöromodülasyon” ameliyatlarını anlatıyor.

reklam
Antakyalı profesör dünyayı fethediyor
Son Güncelleme :

07 Ekim 2022 - 11:11

203 views

Antakyalı profesör dünyayı fethediyor

Hataylı Prof. Dr. Atilla Yılmaz, dünyayı karış karış geziyor, bilimsel konferanslar veriyor, “Nöromodülasyon” ameliyatlarını anlatıyor.

Antakya doğumlu, Hatay MKÜ’de uzmanlığını yapan Beyin Cerrahı Dr. Atilla Yılmaz, Profesörlük kariyerine ulaşırken, hemen her ay dünyanın bir ülkesinde, uzmanlık alanı olan Nöromodülasyon Ameliyatları, diğer bir deyimle Beyin Pili Ameliyatı Konferansları ile insanlığa hizmet ediyor. Antakyalı Prof. Dr. Atilla Yılmaz, halen İstanbul Medicana Ataşehir Hastanelerinde görev yapıyor. Bugüne kadar 22 ülkeye gitti ve Beyin Pili Ameliyatı konusunda konferanslar verdi, meslektaşlarına, gerçekleştirdiği ameliyatları tatbiki şekilde anlattı. Ülkemizin, Hatay’ın adını dünya ülkeleri arasında duyuran Prof. Dr. Atilla Yılmaz, son olarak Nepal’e gitti.

“İNSANLARIN HAYATLARINA DOKUNABİLMEK İÇİN HER YERE GİDERİM”

Profesör Atilla Yılmaz’ın son konferansı ile ilgili yaptığı açıklamada: “Geçtiğimiz aylarda, Ürdün Al Bashir Hospital’da ilk beyin pili ameliyatını gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Libya, Kazakistan ve Pakistan’ın ardından Ürdün’de de Nöromodülasyon ameliyatlarını, ilk Beyin Pili ameliyatını gerçekleştirmek ve bu ameliyatların öncülüğünü yapmak, benim için mutluluk verici. Bu tür girişimler, bu çabalar sayesinde bu coğrafyalarda da gerçekleştirilebilecek. Uzun bir yolculuk bu tabi ki. Belki defalarca gidip gelmem gerekecek, meslektaşlarımın eğitim süreçlerini tamamlamaları için merkezimi sıklıkla ziyaret etmeleri gerekecek, ama bu sayede de bir süre sonra bu tür girişimler bu bölgelerde de yapılabilecek. Bu coğrafyalarda bu girişimlerin öncülüğünü yapmak, bu hastalıktan mustarip insanların hayatlarına dokunabilmek, benim açımdan oldukça gurur verici. Bugüne kadar 21 ülkede Nöromodülasyon girişimleri konusunda eğitim vermiş olmaktan gurur duyuyorum. Bilgiyi, dostluğu ve tecrübeyi paylaşmaya devam. Davet nereden gelirse gelsin!” ifadelerini kullandı.

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.