Annesini ve bacağını depremde kaybeden kadın, protez bacağıyla hayata tutundu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 20:37

Annesini ve bacağını depremde kaybeden kadın, protez bacağıyla hayata tutundu

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE HEM ANNESİNİ HEM DE AYAĞINI KAYBEDEN 57 YAŞINDAKİ DEPREMZEDE EMİNE KAHRAMANOĞULLARI, YAŞADIĞI BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN HAYAT MÜCADELESİNE SONUNA KADAR DEVAM EDİYOR.

reklam
Annesini ve bacağını depremde kaybeden kadın, protez bacağıyla hayata tutundu
Son Güncelleme :

15 Nisan 2024 - 9:29

36 views

HATAY (İHA) – Asrın felaketinde hem annesini hem de bacağını kaybeden 57 yaşındaki depremzede Emine Kahramanoğulları, yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen hayat mücadelesine yeni yuvası olan konteynerinde protez bacağıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki Emine Kahramanoğulları, asrın felaketine annesi Vahide Bayrak ile birlikte yakalandı. Enkaz altında annesini kaybeden 57 yaşındaki Kahramanoğulları’nın ayağının üzerine duvar çöktü. Evli ve 3 çocuğu olan Kahramanoğulları’nın sağ bacağı ampute edildi ve protez bacak takıldı. Depremde hem annesini hem de bacağını kaybeden Kahramanoğulları, yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen hayata tutunmaya devam ediyor.

“Benim gibi olanlar yaşamaya çalışsınlar”

Hayat mücadelesine protez bacağıyla devam ettiğini belirten Emine Kahramanoğulları, “6 Şubat depremlerinde annemi ve ayağımı kaybettim. Depremde ayağım duvarın altında kaldı. Yara oldu ve sonra ayağımı kestiler. Ayağımın yara olması serçe parmağıyla başladı. Serçe parmağım siyahlaştı ve çürümeye başladı. Sonra hastaneye götürdüler. Hastanede ayağımı ampütasyon yapıldı. Ayağım morardığında ağrıyordu. Enfeksiyon kapmıştı. Konteynerde tek başıma yaşıyorum. Hayata bu ayak sayesinde tutunuyorum. Ayağa kalkabiliyorum, bulaşığımı yıkayabiliyorum, yemek yapabiliyorum. Kimseye muhtaç değilim. Benim gibi olanlar yaşamaya çalışsınlar. Yaşananları çok kafaya takıp düşünmesinler” dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.