Altınözü’nde festival zamanı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 04:32

Altınözü’nde festival zamanı

Zeytin Diyarı Altınözü’nde 22-23 Ekim tarihlerinde Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin 6’ıncısı düzenlenecek.

reklam
Altınözü’nde festival zamanı
Son Güncelleme :

12 Ekim 2022 - 16:15

331 views

Altınözü’nde festival zamanı

Zeytin Diyarı Altınözü’nde 22-23 Ekim tarihlerinde Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin 6’ıncısı düzenlenecek.

Başkan Sarı, ülke çapında büyük ses getiren festivale tüm vatandaşları davet ederek, festival takvimini vatandaşlara duyurdu. Tüm vatandaşları festival heyecanını yerinde yaşamak üzere Altınözü’ne davet eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, festival coşkusunu tüm vatandaşlarla beraber yaşamak istediklerinin altını çizdi.

6. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin birbirinden coşkulu görüntülere ev sahipliği yapacağını belirten Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Belediyemiz ve Kaymakamlığımız organizasyonu ile 22-23 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 6’ıncı Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne tüm halkımız davetlidir. Tüm hemşehrilerimizi dolu dolu geçecek ve birbirinden renkli görüntülere sahne olacak festivalimize bekliyoruz” sözlerini kullandı.

RAFET EL ROMAN VE TUĞÇE KANDDEMİR SAHNE ALACAK

Saat 10.00’da Atatürk Meydanı’ndan hasat alanına yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 6. Altınözü Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali saat 10.30’da Romanis Çiftliğinde sezonun ilk zeytin hasadının gerçekleştirilmesi ile devam edecek. Saat 11.30’da 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda Halk Oyunları gösterisi yapılacak. Daha sonra açılış konuşmaları gerçekleştirilecek ve 12.30’da kurulan stantlar gezilecek. 14.45’te Altınözü Belediyesi Park Tandır’da Zeytin Kırma Yarışması düzenlenecek. Saat 15.00’te En Güzel Traktör Süsleme Yarışması yapılacak. Saat 15.30’da Altınözü Zeytin Kafe’de Zeytin Yeme yarışması tertip edilecek. 16.00’da ise Altınözü Belediyesi’nin önünde Altınözü Bisiklet Yolunun açılışı yapılacak. 16.30’da ise 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanında Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve Yemek Program Yapımcısı Turgay Başyayla ile Söyleşi gerçekleştirilecek. 18.00’da 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanında Rampa Show ( Kaykay-Bisiklet-Akrobatik Paten- Break Dans Gösterisi) düzenlenecek. Saatler 20.00’ı gösterdiğinde Zeytin Yeme- Zeytin Kırma ve En Güzel Traktör Süsleme Yarışması’nda dereceye girenler için ödül töreni yapılacak. Festivalin ilk günü, saat 20.30’da Rafet El Roman 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanında vereceği konserle taçlanacak.

FESTİVALDE İKİNCİ GÜN COŞKUSU

Festivalin ikinci gününde saat 10.00’da Altınözü Tokaçlı Zeytin Müzesi’nde Zinnane Yapımı (Cennetten Gelen Kahvaltı) düzenlenecek. Saat 11.00’da Tokaçlı Mahallesinde Su Zeyti Yapımı Atölyesi ve 12. 00’da Bereket Kazanında yapılan Biberli Aş 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanında vatandaşlara ikram edilecek.13. 00’da Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda Zeytinyağlı Yemek Yarışması düzenlenecek ve 14. 00’da Altınözü Belediyesi Park Tandır’da Altınözü Baş Biberi Atölye Çalışması gerçekleştirilecek.15.00’da Tandır Atölyesi etkinlikleri kapsamında zahterli çörek ve kahke yapılacak. 16.00’da Fatikli Mahallesi girişinden 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanına kadar Chopper Motor ve Woswos Turu düzenlenecek. 16.30’da ise Türk Yemek Yazarı Sahrap Soysal ve Doğa Çitçi söyleşi etkinliği gerçekleşecek. 18.00’da Colorfest, 20.00’da ise Zeytinyağlı Yemek Yarışmasının ödül töreni düzenlenecek.6. Altınözü Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali, saat 20.Tuğçe Kandemir’in festival alanında vereceği konserle sona erecek.

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.