ALİ GİRİŞKEN: KÜLTÜR EĞİTİM KURUMLARI OLARAK 2017 LYS YERLEŞTİRMEDE ZİRVEDEYİZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:48

reklam

ALİ GİRİŞKEN: KÜLTÜR EĞİTİM KURUMLARI OLARAK 2017 LYS YERLEŞTİRMEDE ZİRVEDEYİZ

ALİ GİRİŞKEN: KÜLTÜR EĞİTİM KURUMLARI OLARAK 2017 LYS YERLEŞTİRMEDE ZİRVEDEYİZ
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2017 - 9:14

365 views

ALİ GİRİŞKEN: KÜLTÜR EĞİTİM KURUMLARI OLARAK 2017 LYS YERLEŞTİRMEDE ZİRVEDEYİZ

     Kültür Eğitim Kurumları Yeni Sezona Hazır

Bölgemizde eğitim ve öğretim  alanında  marka haline gelen  ve geçtiğimiz dönemlerde elde ettikleri başarılar ile adından çokça söz ettiren ,  2017 LYS sınavlarındaki başarısı ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi  başaran Kültür Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Girişken, 2017-2018 eğitim öğretim sezonuna hazır olduklarını ifade ederek yeni sezonda gerek eğitim öğretimde gerekse yapılan faaliyetler ve elde edilecek başarılar ile yine bir numara olacaklarının altını çizdi.

       2017 LYS Yerleştirmede Zirvedeyiz

2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre  994.766 adayın tercih yaptığı, 696.241 yerleşen,214.000 kontenjanın boş kaldığı, Fen Lisesi mezunlarının yarısının istediği yerlere gidemediği sonuçlara göre Antakya Kültür Temel Lisesi olarak % 86,4 başarı, Samandağ Kültür Temel Lisesi olarak %85.8 başarı ve Samandağ Kültür Özel Eğitim Kursu olarak %87 başarı elde etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Devlet Üniversitelerinde 154.000 kontenjanın boş kaldığı, Vakıf Üniversitelerinin 1/3 ‘i ve KKTC Üniversitelerinin kontenjanlarının yarısının boş kalmıştır. Kültür Eğitim Kurumları olarak çocuklarınıza bir yaşam kurmayın onların kendi yaşamlarının mimarı olmalarına yardımcı olun dileklerimizi yineleyerek elde ettikleri başarı ile okulumuzun gururu olan kıymetli öğrencilerimize ve onların yetişmesinde büyük emekleri olan eğitim kadromuza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Unutmayın ki sevgiden mahrum edilen gençlerimizin başarılı olmalarını kesinlikle beklemeyiniz” dedi.

Devam eden kayıt döneminde görmüş oldukları ilgiden son derece memnun olduklarını ifade eden Girişken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen devlet desteği için başvuruların 10 Ağustos-06 Eylül tarihleri arasında yapılacağını hatırlatarak yeni sezonda tüm öğrencilere başarılar diledi.

Girişken; “Bölgenin en güçlü eğitimci kadrosuna sahip olan okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim sezonu öncesinde kadrosuna kattığı alanında deneyimli öğretmenler ile gücüne güç katmıştır. Kültür Temel Lisemizde Birbirinden değerli öğretmenlerimiz, gençlerimizin yolunu aydınlatırken kişilik ve kimlikleriyle de onlara örnek oluyor. Bin bir emekle hazırladığımız yayınlarımızla, öğrencilerimize en doğru ve en güvenilir bilgiyi vermekle kalmıyor; her düzeydeki öğrencinin kavramasını sağlıyoruz. Alanlarında uzman rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi her yönden kuşatarak eğitime başladıkları ilk günden üniversiteye yerleştikleri güne kadar yanlarında oluyor. Yıl içinde yapmış olduğumuz Sanatsal, Sportif, Sosyal, Kültürel Etkinliklerimiz ile  kendi kişisel beceri ve yeteneklerini onlara tanıtmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde başarılara imza atan ve adından çokça söz ettiren kurumumuzun   önümüzdeki sezon daha büyük başarılara imza atması için bizler elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Kültür ailesini yakından tanımak ve tanışmak için herkesi Antakya kültür  ve Samandağ kültür  liselerine bekliyoruz.“ dedi. (Haber Merkezi)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.