AK Partili Arslan basınla buluştu: Samandağ bizim sevdamız « Hatay Yeni Haber Gazetesi

30 Nisan 2024 - 21:52

AK Partili Arslan basınla buluştu: Samandağ bizim sevdamız

AK Parti Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, Samandağ’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

reklam
AK Partili Arslan basınla buluştu: Samandağ bizim sevdamız
Son Güncelleme :

19 Şubat 2022 - 16:43

435 views

AK Partili Arslan basınla buluştu: Samandağ bizim sevdamız

AK Parti Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, Samandağ’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

Samandağlıların her şeyin en güzeline layık olduğunu kaydeden Arslan, ilçeye yapılan ve yapılacak olan hizmetler noktasında oldukça heyecanlı olduklarını söyledi. Toplantıya Arslan’ın yanı sıra Koordinatör Yardımcıları Temel Faruk Kayıkçı ve Çamlıyayla Mahalle Muhtarı Erhan Karakaya da katıldı.

 

 

 

 

 

 

Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Arslan burada yaptığı açıklamada; “Basın toplantımıza katılan bütün değerli arkadaşlarımı en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. “Medeniyetler beşiği Samandağ’a hizmet etmeye gönül vermiş olan bizler İlçemizin, halkımızın rahatı ve refahı için elimizden geleni yapıyoruz, İlçemiz ve vatandaşlarımız hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Samandağ Kültür, inanç, tarih ve doğa turizmi yönünden çok zengin bir memleket. Biz de bu zenginliklerimizi en güzel şekilde ortaya koyarak İlçemizin Türkiye’ye örnek bir İlçe olması için elimizden geleni yapacağız. Her zaman söyledik Yaparsa AK Parti Yapar. Hizmet üretmeye devam. Onlar konuşur, biz yol alırız. İlçemizde 400 Milyon TL harcanarak yapımı tamamlanan 105 Metre yüksekliğiyle Hatay’ın en yüksek setli barajı olan ve 54 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Büyük Karaçay Barajı yağan kar ve yağmurlar ile beraber tamamı dolmuş durumdadır.

 

 

 

 

 

 

Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu barajın 3.554 hektar tarımsal sulama, 123.000 m/gün içme ve kullanım suyu sağlamakla beraber yılda 15,15 kw enerji üretiminin yanı sıra taşkın kontrol faydası bulunmaktadır. Antakya ve Defne ilçemizden sonra en kısa sürede partimizin girişimleri ile DSİ aracılığı ile Samandağ ilçemizin içme suyu ihtiyacı barajdan karşılanacaktır. Barajı ilimize ilçemize kazandırdığı için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Partimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 140 yataklı, 26 yoğun bakım, 8 yeni doğan ve 24 kişilik acil servis gözlem yatakları ile modern bir hastane olacak şekilde yapılan Samandağ yeni devlet hastanesinde artık son aşamadayız ve gerçekten çok büyük heyecanımız var.

 

 

 

 

GÜCÜNÜZ YOKSA BİZ YAPALIM
Samandağ Devlet Hastanesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve taşınma işlemlerinin sürdüğünü ekleyen Arslan, devlet hastanesinin 382 metrelik yolunun ise hala yapılmadığını kaydetti. HBB’ye seslenen Arslan, “Samandağ yeni devlet hastanesinde artık son aşamadayız ve gerçekten çok büyük heyecanımız var.Hastanemizin 372 metrelik yolununu yapmamak için türlü bahaneler öne süren BüyükŞehir Belediyesi yetkililerine burdan sizin aracılığınız ile yeniden sesleniyorum; yapmaya gücünüz yoksa biz yapalım” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

ESKİ HASTANE YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK
Bunların yanı sıra hastanemiz taşındıktan sonra eski hastane binasının yerine vatandaşlarımızın gönüllerince oturabilecekleri, rahatlayabilecekleri, çocuklarının koşup oynayabileceği bir Millet Bahçesini de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biz Samandağ’ a söz verdik. Yaptığımız her hizmetin arkasındayız. Hastaneyi ilimize ilçemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanı Sn.Fahrettin Koca’ya Partimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

Hatay eski Valilerinden Sn.Ahmet Kayhan döneminde yapımına 2003 yılında başlanan ve o günden bu yana yılların geçtiği Antakya, Samandağ Arsuz ve İskenderun’u birbirine bağlayacak olan 26 km uzunluğundaki Çevlik-Arsuz yolu hepinizin bildiği gibi 12 Temmuz 2020 tarihinde açıldı. Yolumuz yaklaşık 25,340 km uzunluğunda bir yol, yolun taban alanı 10,30 m genişliğinde, yolun tamamına sıcak asfalt uygulaması, 2.300.000 m³ kazı çalışması, 554.000 m³ dolgu, 37.600 m³ taş tahkimatı, 92.000 m³ taş duvar yaptık. Bu rakamlar burada verilen emeğin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Ayrıca yol güzergahı söz konusu bölgenin zorlu arazi yapıları sebebiyle kaya düşmesini engelleyici nitelikte 19.930 m² çelik şev koruma ağı, 2.500 m² kaya tutucu bariyer çalışması yapıldı. Kale Mahallesi’nde 5 ayrı parsel kamulaştırılarak, köyün içerisinden geçen yol köyün dışarısından transit hale getirildi.

 

 

 

 

 

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Bu yol ile Arsuz’dan Samandağ’a gelmek isteyen bir kişi 2,5 saatlik bir mesafede gelip gidebiliyordu. Yolun yapılması ile birlikte 40 dakikaya indirgenmiş vaziyette. Yolun maliyeti 93.559.528,00 TL oldu. Ayrıca yolumuzda 1.450 adet trafik işaret levhası, 8.826 m boyunca oto korkuluk, 25 km bisiklet yolu ve yol çizgi çalışması yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

Ülkemize ve Hatay’ımıza yolumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Partimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İlçemizde ihalesi 4 Ağustos’ta yapılan çevre yolu çalışmaları devam ediyor, Çevre yolu bittiği zaman ilçemiz gelişecek, tek yön çilesi ile tam bir kargaşaya dönen trafiğimiz rahatlayacak. Çevlik’i polis kontrol noktasına bağlayan 10 km çevre yolu kısmının çalışmaları devam etmekte olup Favvar köprüsüne kadar olan kısmın asfaltlama işlemi bitirilmiş halkımızın hizmetine sunulmuş trafiği rahatlatmıştır. Çok şükür milletimize verdiğimiz sözlerin yerine gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilçemize kazandırılan 6100 metrekare büyüklüğündeki Samandağ Kültür Merkezi içerisinde; sergi salonu, bir büyük tiyatro salonu, bir küçük tiyatro salonu, heykel ve resim sanat atölyesi, müzik odası yanı sıra bina dışında ise büyük bir amfi tiyatro salonu bulunuyor.

reklam

Ayrıca Samandağ Halk Kütüphanesi’nin de kültür merkezinde halkımızın hizmetindedir. Büyüklüğü ve güzelliğiyle Kültür Merkezini ilçemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Partimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sözlerime son vermeden önce; Samandağ ilçesini bir turizm cenneti haline getirme, Titus tünelini, Musa dağını, yaylalarımızı ülke ve dünya turizmine kazandırmayı, Samandağ kaymakamlık ve adliye binasının yapılması, Dünyanın en uzun Samandağ sahilini yeniden düzenlemeyi, eğitim, ticaret, balıkçılık ve daha sayamadığım birçok konuda halkımızın taleplerini ilçemize kazandırma konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İlimize, ilçemize kazandırdığı her hizmet için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, partimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederken basın toplantımıza katılım gösteren Samandağ Ayna Gazetesi adına gazete muhabiri Aslı Sağaltıcı’ya, Sovtna Gazetesi kurucusu Ali Arslan Dadük’e, Hatay Ses İmtiyaz Sahibi Fadıl Sağlar’a, Hatay Büyükşehir Gazetesi kurucusu Hikmet Otuzbir’e, Hatay Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Levent Aşkar’a ve Hatay Gazete Var kurucusu Mehmet Karağan’a teşekkür ederim. Yaparsa AK Parti Yapar. Hizmet üretmeye devam. Onlar konuşur, biz yol alırız. Hepinizi en samimi duygularımla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Fotoğraf/ Haber: Levent AŞKAR

REKLAM

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.