ADD HATAY MUHTEŞEM CUMHURİYET KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 05:50

ADD HATAY MUHTEŞEM CUMHURİYET KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRDİ

reklam
ADD HATAY MUHTEŞEM CUMHURİYET KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

01 Kasım 2017 - 14:50

278 views

ADD HATAY MUHTEŞEM CUMHURİYET KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Hatay Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyet’in 94. Yıl kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet kokteyli düzenlendi.

Defne Harbiye Teras Aqua Park Otel’de gerçekleşen Cumhuriyet kokteyline; Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve eşi Meryem Yaman, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Derya Altunay, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Künefeci, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Abdülgani Mazmanoğlu ,CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Önceki dönem İl Genel Meclis Başkan Vekili ve Eski ADD Başkanı Hikmet Nurlu, CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Ayhan Kıt, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran, ADD Hatay Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gülbaş, Hatay Tabip Odası Başkanı Cengiz Haksöz, Avukat Murat Hayzaran, CHP Antakya Kadın Kolları Başkanı Fadime Almıla Aydoğdu, CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Değirmenci, Dasifed Genel Sekreteri Onur Dönmezer, Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Himmet Suat Sadış ve çeşitli kurum, kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran ülkenin tarikatlar ve cemaatler tarafından paylaşıldığını ifade ederek toplumun ayrıştırılarak kutuplaştırıldığını söyledi. Milli orduya kumpaslar kurularak zafiyete uğratıldığını ve vatan toprakları ile fabrika ve tesislerin yabancılara satıldığını sözlerine ekleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran; “Son 15 yıldır ülkemde din ticareti yapan gafiller Cumhuriyetin temel ilkelerinden uzaklaşmanın ötesinde 94 yıldan beri Cumhuriyet düşmanlığı tohumlarını ektiler. Açıktan ve aleni kinleriyle duygularını ve düşüncelerini kusmaya başladılar. Cumhuriyetin temel ilkesi olan dış politikanın ana ekseni yurtta barış dünyada barış ilkesi çiğnendi. Bu yanlış uygulamaları nedeniyle dış politikaları ülkemize çok şey kaybettirdi. Bunları günümüzde yaşıyoruz. Tüm komşular düşman oldu. Adalet sistemi siyasi gücün bir kolu haline getirildi ki; bu en büyük felaket oldu. Cumhuriyetin kurucu felsefesi Kemalist inanç ve düşünce sistemi, laiklik, yargının bağımsızlığı ve basın özgürlüğü darbe aldı. İsrafın zirve yaptığı bir ortamda ekonomik sarsıntı içinde olan halkın gözüne baka baka son model onlarca lüks zırhlı araçlar için çerez parası diyen bir zihniyetin elindeki ekonomi devletin borçlarını, cari açığını zirveye çıkarttı” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir Deha’nın yetişmediğini sözlerine ekleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran, konuşmasının son bölümünde Atatürk’ün gençliğe Hitabı’nda yazılanların günümüzde yaşandığına dikkat çekerek, ülkenin huzurunu bozanların ülkeye geldikleri gibi gideceklerinin altını çizdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran’dan sonra kısa bir konuşma yapan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, toplumun din ile yönetilmesi için iktidar tarafından birtakım hamleler yapıldığını ve bu hamlelerin toplum içerisinde huzursuzluklar yarattığına dikkat çekti. Türkiye’de çok büyük bir kitlenin bu durumdan dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu sözlerine ekleyen Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, topluma bir korku salındığını ve bu salınan korku sayesinde iktidarın yapmak istediği her şeye zemin hazırlandığını söyledi. Yaratılan korku iklimini yenebilmek için algı yaratılmasının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Türkiye’nin önünde çok zorlu bir dönem var. Bu zorlu süreç içerisinde bizim asla teslim olma, ama olursa olsun deme lüksümüz asla yok. Hiçbirimiz ne çocuklarımıza hesap verebiliriz, ne de ilerde kendi vicdanımıza hesap verebiliriz. Mücadelede örgütlenmenin çok önemli olduğunu ve bu konuda herkesin katkı sunması gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

Kokteyl Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik kolları tarafından yapılan vals dansı ile son buldu. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve eşi Meryem Yaman da vals dansı yaparak katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. (Haber /Foto:Levent AŞKAR)

(Haber /Foto:Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.