Avukat Ekrem Dönmez: ”AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILAR HUKUKA AĞIR BİR SALDIRIDIR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 13:39

Avukat Ekrem Dönmez: ”AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILAR HUKUKA AĞIR BİR SALDIRIDIR”

reklam
Avukat Ekrem Dönmez: ”AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILAR HUKUKA AĞIR BİR SALDIRIDIR”
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2018 - 7:23

193 views

AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILAR HUKUKA AĞIR BİR SALDIRIDIR VE ÜLKEMİZDEKİ EN ÖNEMLİ AYIPLARDAN BİRİDİR

Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, Baroya kayıtlı bir avukata yapılan saldırıyı kınadı. Dönmez “Avukatlara yapılan saldırılar hukuka ağır bir saldırıdır ve Ülkemizdeki en önemli ayıplardan biridir” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez: ”Hatay Barosuna kayıtlı bir Avukatın iş bahanesiyle biri müvekkili olan 4 kişi tarafından Payas İlçesinde bulunan müvekkilinin işyerine götürülüp ve müvekkilin işyerinde 2 saat süreyle zorla alıkonulduğu ve bu sırada alıkonulan meslektaşlarına yaralanacak şekilde saldırıda bulunulduğu bilgisini veren Baro Başkanı Dönmez “Meslektaşımız ailesiyle ve ölümle tehdit edilmiştir. Meslektaşımız ancak Güvenlik Kuvvetlerinin olaya müdahalesi sonucu özgürlüğüne kavuşabilmiştir” dedi.

SALDIRGANLAR ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST

Yaşanan sürece neden olan saldırganların Adli Kontrolle serbest bırakıldığı bilgisini kamuoyuna veren Dönmez “Aynı tutum bir hakime karşı sergilense, bu kişilerin tutuklanmasına karar verildiği bir çok örnek önümüzde durmaktadır. Bir kişinin tutuklanması için, Avukatın öldürülmesi mi gerekmektedir? Avukatların kullandığı yetkiler, bir hakimin veya savcının kullandığı yetkilerden ne azdır ne de fazladır” dedi.

ANKARA’DA DA BİR AVUKATA FİZİKİ ŞİDDET UYGULANDI

Ankara’da yine bir avukata fiziki şiddet uygulandığı iddiasını da gündeme taşıyan Dönmez “Bugün de Ankara’da bir Hakimin, duruşma sırasında Avukatları usulsüz ve hukuka aykırı bir biçimde duruşma salonundan dışarı çıkarması üzerine, buna itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’a kürsüden inerek fiziksel saldırıda bulunmuştur. Hakimlik mesleğini özümsememiş bir kişinin o kürsüde işi yoktur. Hakimlik mesleği ve yargılama göreviyle bağdaştırılması mümkün olmayan bu davranışı gerçekleştiren Hakimin bir an önce Hakimlik mesleğinden men edilmesini istiyoruz” dedi.

SALDIRILAR HUKUK DEVLETİNE YAPILMIŞTIR

Bu tür uygulamaları “çirkin uygulamalar” olarak değerlendiren Dönmez şunları söyledi “Bu çirkin uygulamaların örneklerine her yerde rastlanmasını hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve bu saldırıları, avukatların gördükleri görevin ve “hukukun üstünlüğü” ilkesinin, başta kamu kurumları olmak üzere, kişi ve kurumlarca özümsenmesine bağlıyoruz.
Büyük zorluklar altında kamusal görevlerini yerine getirmeye çalışan avukatlara yönelik bu saldırılar hukuk sistemine yönelik bir büyük tehlike göstergesidir. Meslektaşımıza, Ankara Barosu Başkanına ve tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Mesleğin zorluklarını göğüsleyerek icrasını sağlamaya çalışan avukatlara yönelik bu ilkel ve nefretle karşıladığımız saldırıları şiddetle kınar, her iki olayın yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.