Kuran: Hatay bu vefasızlığı unutmayacaktır « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 22:02

Kuran: Hatay bu vefasızlığı unutmayacaktır

Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran, Hatay’ın anavatana katılışının sadece mesajlarla geçiştirildiğini belirterek Hatay halkının bu vefasızlığı unutmayacağını belirtti.

reklam
Kuran: Hatay bu vefasızlığı unutmayacaktır
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2021 - 8:49

209 views

Kuran: Hatay bu vefasızlığı unutmayacaktır
Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran, Hatay’ın anavatana katılışının sadece mesajlarla geçiştirildiğini belirterek Hatay halkının bu vefasızlığı unutmayacağını belirtti.

REKLAM


Başkan Kuran, konuyla ilgili yayınladığı açıklamada, “Hatay’ın anavatana katılışının 82. Yıldönümü tüm ulusumuza kutlu olsun. Bilindiği gibi 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Savaşı ve arkasından gerçekleştirilen Büyük Taarruz ile ulusal bağımsızlığımız kazanılmış fakat o zamanki siyasi gelişmeler neticesinde Hatay ilimiz Fransız mandası Suriye’ye bırakılmıştı. Atatürk’ün “Kırk asırlık Türk yurdu düşman eline bırakılamaz” sözüyle dış politika da başlattığı çalışmalar sonucunda Hatay ilimizin anavatana olan hasreti başarıyla sonlandırılmıştır. Ne yazık ki 1950 yılından itibaren başlayan karşı devrim süreciyle birlikte karanlık odaklarca; bağımsızlık mücadelesinin tüm kazanımlarına yönelik ciddi saldırılar ve karalamalar başlatılmıştır.Son yirmi yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidarda karşı devrim sürecinin devamı olarak; bağımsızlık mücadelemizin her kazanımını yok saymakta,karalamakta, vatan hainlerini kahraman, gerçek kahramanları ise hain gösterme uğraşı içerisinde bulunmaktadır.
HATAY HALKININ BAYRAMINI KUTLUYORUM
Özellikle son dönemde okullarda okutulan tarih kitaplarında; Atatürksüz Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı, İsmet İnönüsüz demokrasi tarihi, Bülent Ecevitsiz Kıbrıs Barış harekati konularına yer verilmektedir. Cumhuriyet dönemi dış politikada elde edilen başarılar yok sayılmaktadır. Hatay’ın Anavatana katılması konusu da yıllardır basit birkaç resmi basın açıklaması ile geçiştirilmektedir. Oysaki; ‘Hatay benim namusumdur. Hatay’ı alacağım’ diyen Mustafa Kemal, ‘İskenderun Sancağı’ olarak adlandırılan bölgenin ana vatana ilhakı konusunda bir asker ve devlet adamı olarak liderlik yeteneğini göstermiştir. Hatay Meclisi’nin oybirliği ile Anavatan’a katılma kararı alması, Türk diplomasisinin ve şüphesiz ki Atatürk dönemi dış politikasının en önemli başarılarından birisi olmuştur. Atatürk’ün üstün gayretleri ve izlemiş olduğu millî bir politika sonucu “Kırk Asırlık Türk Yurdu” düşman elinde bırakılmamıştır. Barış ve dostluk yolu ile kazanılan bu zafer yalnız ve ancak büyük Atatürk’ün eseridir. Hatay halkı Hatay’ın anavatana katılışını büyük minnetle kutlanmaktadır.Ama aynı Hatay halkı yapılan yeni şehir stadyumuna Atatürk adını çok gören vefasız yetkilileri de asla unutmayacaktır. Hatay Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Hatay halkının daha güzel, huzurlu günler yaşaması dileğiyle bu mutlu günde O’nu ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve sevgiyle anıyor, Hatay halkının bayramını kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.