Mansuroğlu, emekçi Meltem Yuvarlak’ı yazdı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

30 Nisan 2024 - 03:29

Mansuroğlu, emekçi Meltem Yuvarlak’ı yazdı

İskenderun’lu eski basın mensubu Orhan Mansuroğlu, 1 Mayıs dolayısıyla Dilara Doğru ile özel bir çalışmaya imza attı. Mansuroğlu, 1 Mayıs’ta bir emekçi anne olan Meltem Yuvarlak’ın hayatını kaleme aldı.

reklam
Mansuroğlu, emekçi Meltem Yuvarlak’ı yazdı
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2021 - 13:28

573 views

Mansuroğlu, emekçi Meltem Yuvarlak’ı yazdı

 

İskenderun’lu eski basın mensubu Orhan Mansuroğlu, 1 Mayıs dolayısıyla Dilara Doğru ile özel bir çalışmaya imza attı. Mansuroğlu, 1 Mayıs’ta bir emekçi anne olan Meltem Yuvarlak’ın hayatını kaleme aldı.

“SAMANDAĞ’DA EMEKÇİ BİR KADIN : MELTEM YUVARLAK” başlığıyla bir makale yayınlayan Mansuroğlu, “Meltem Yuvarlak 1973 yılının soğuk bir şubat sabahında, Samandağ’ın Mağaracık köyünde 7 çocuklu bir ailenin 2. çocuğu olarak dünyaya gelir. İlkokulu Mağaracık Köyü’nde, ortaokulu ise Samandağ Ortaokulu’nda okur. Baba varlıklıdır. Oldukça güzel bir çocukluk dönemi geçirir. Kendisini en iyi şekilde yetiştirebilmek için gidebildiği tüm kurslara ve etkinliklere gider. Bu koşturmacaların ardından 20 yaşında severek evlendiği Semir Yuvarlak’la hayatını birleştirir. Asıl hayat mücadelesi bundan sonra başlar. Evlendiğinde eşi yurdışında çalışmaktadır. Evliliğinin henüz 6. ayında eşi ülkeye dönüş yapar ve bir daha geri gitmez. Memleketinde inşaat ustası olarak çalışır. Evlendiklerinin 2. yılı yani 1995 yılında oğlu Mert ardından 1996 yılında kızı Meriç dünyaya gelir. Son olarak 1998 yılında ailenin en küçük bireyi oğlu Mehmet aralarına katılır.


İŞ HAYATINA EŞİYLE BİRLİKTE AÇILDI
O sıralar Samandağ Merkez’de kirada oturmaktadırlar. Aile çoğalmış, masraflar artmıştır. Eşinin kazancı ne yazıkki masraflara yetmemektedir. Masrafları kısmak adına en başta kira derdinden kurtulmak için çare düşünürler. Eşinin Mağaracık’ta yaşayan ailesinin 3 odalı evlerinin 1 odasına taşınmaya karar verirler ve taşınırlar. Bu tek göz oda’da 17 yıl yaşayacakları bir süreç başlar. Bu odanın duvarlarında 17 yıl boyunca acısıyla, tatlısıyla, çocukların büyümesi dahil nice anılar donuklaşıp kalır. Bir ara eşi parke döşeme işinde bir ekibe geçer işçi olarak bir süre çalışır. Bu işi yaptığını bilenler ona yüzer metrelik döşeme işleri verirler. Anaç duygularla çocuklarının gelecek endişesini taşıyan Meltem Hanım, bu sektörde eşiyle birlikte iş hayatına atılmaya karar verir.

Parke taşı döşeme konusunda bir ekip kurup ihalelere katılırlar. Zamanın Kuşalanı Belediye Başkanı Süleyman Ray’dan ilk işlerini alıp 30 kişilik bir ekiple işe başlarlar. Titiz ve başarılı bir çalışmayla işi teslim ederler. Ardından Mızraklı Belediye Başkanı Mahmut Yüksek’den, Sutaşı Belediye Başkanı Ayhan Sağaltıcı’dan, Tavla Belediye Başkanı Necati Rende’den, Turunçlu Belediye Başkanı Zeki Özer’den, Tomruksuyu Belediye Başkanı İbrahim Diller’den, Tekebaşı Belediye Başkanı merhum İrfan Balıkçı’dan’ Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’den, Mağaracık Belediye Başkanları merhum Fevzi Düzel ile merhum Zaim Sat’tan ve Hatay’ın her yöresindeki belde belediyelerinden iş alırlar. Ekipleri çoğaltarak başarılı bir şekilde işlerini teslim ederler. Kaliteli ve disiplinli çalışmalarıyla piyasada sağlam ve güvenilir bir imaj bırakırlar. Meltem Hanım belediye ve şirketlerde iş bağlantıları yaparken eşi Semir Bey sahada ekibin başında çabalar. Samandağ’da İntaş şirketinin ihale almasıyla o şirketin taşeronluk işini alırlar. Bu işe paralel Meltem Hanım hayalindeki kendi evinin inşaatına da başlar. Ev 5 ayda tamamlanır.

REKLAM


KENDİ EVİNE 17 YIL SONRA TAŞINDI
17 yıl yaşadığı o tek göz odadan, gecesini gündüzüne kattığı emeklerinin karşılığı olarak kendi evine taşınır. Özel günlerde çiçek almadığı için eşine boşanma davası açan kadınların aksine, sıkıntılara katlanarak, gerek ev sahibi olmak gerekse çocuklarının üniversite tahsili gibi büyük mutlulukların baş mimarı olur. Oğlu Mert ve Kızı Meriç üniversitede okurken büyük bir işsizlik sıkıntısı yaşanır. Bir anne olarak çocukların eğitiminin aksama endişesi ile uykusuz geceler sonucu Hatay Radyo ve Televizyonu HRT’de yönetici ve temsilci olarak işe başlar o esnada eşi de Hatsu’da iş olanağı bulur. Semir Bey Samandağ Su Şebekesi Sorumlusu olarak işe başlar. Çocukların eğitim hayatı tamamlanır. Oğlu Mert Uzman Psikolog, kızı Meriç avukat olmuştur. Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri 4. sınıfta okuyan aynı zamanda Amerika ve İspanyada eğitim gören ve 4 dil bilen en küçük oğlu Mehmet ise Spor Bilimleri Öğretmeni olmuştur. Çocuklar mezun olduktan sonra, Meltem Hanım geçen sene Uzman Psikolog olan oğlu Mert’le, Sivas Şehitleri Caddesi, Dalgıç Apartımanı No : 11’de ‘Psikoteknik Kurumu’nu işletmeye başlarlar. Çocukları hoş bir sürpriz yaparak işyeri tabelasına annelerinin adını yazarlar. Avukat olan kızı Meriç’te aynı binada bir hukuk bürosu açar. Çocukların mezuniyet sevinciyle okul müdürlerinden birçok okullardaki ihtiyaç sahibi çocukların listesini alan Meltem Hanım, çocukların ihtiyaçlarını giderir. Çocuklarının okuduğu ve mezun olduğu okullara katkılarda bulunur. Hayata karşı dik duruşu, azmi, cesareti, zerafeti, yardımseverliği ve sokak hayvanlarına karşı merhameti nedeniyle çevresi tarafından kendisine ‘kraliçe’ lakabı takılmıştır. Birgün çayını içmeye giderseniz, işyerinde bu kraliçeyi başında tacı, tahtına oturmuş halde görmeyeceksiniz zira o yaptıklarıyla eş, dost, akraba ve çevresindekilerin gönlüne taht kurmuştur. Yolunuz hep açık olsun MELTEM YUVARLAK” ifadelerini kullandı. (Haber:Levent AŞKAR)

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.