DÖNMEZ’DEN HAKSIZ GÖZALTIYA TEPKİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:32

DÖNMEZ’DEN HAKSIZ GÖZALTIYA TEPKİ

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez dün gözaltına alınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Dönmez, yaptığı açıklamada duruma müdahil olan polislerin ve Hatay İl Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istediğini söyledi.

reklam
DÖNMEZ’DEN HAKSIZ GÖZALTIYA TEPKİ
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2020 - 15:05

271 views

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez dün gözaltına alınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Dönmez, yaptığı açıklamada duruma müdahil olan polislerin ve Hatay İl Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istediğini söyledi. Hatay Adliyesi Baro Odası’nda düzenlenen basın toplantısında CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da hazır bulundu.
Dönmez açıklamasında, “Bugün kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu toplantıyı yapma ihtiyacı doğdu. Bu konuda bir karmaşa var. Bu olay Baro Başkanı olmamdan önce bir vatandaş olarak hakkımı koruduğumda neler yaşandığı görüldü. Bunu da ben kanundaki bilinmezliğe ya da polisin hakkını kullanmadaki keyfiliğe bağlıyorum. Dün gece saat 21.00 sıralarında yanımda kızım, oğullarım ve eşim olduğu halde bir cafede polisin bulunduğumuz kapalı mekana gelerek kimlik kontrolü yaptığını ifade etti. Ben o anda kimliğimi ifade etmedim ve sebebini öğrenmek istedim. Bu cümlemle birlikte arbede oluştu. Polis vazife salahiyet kanununda sınırlar bahsediliyor. Bu uygulamayı yapabilmesi için bir şüphe bulunup bulunmadığını sordum. Genel bir uygulama yaptıklarını belirtiler. Ben de bunun izinli olması gerektiğini bildirdim. Arama kararının olmadığını belirttiler. Buna rağmen her gelen polise izah etme durumunda kaldım. Saygılı olmaları gerektiğini hatırlattım. Onlar da bana ortamı germeyin, kimliğinizi gösterin konu kapansın dediler. Bu şekilde sürerse gözaltına alınacağımı söylediler. Israr edince polis burada kimliğini göstermeyen bir şahıs var diye anons geçince çok kısa sürede bulunduğumuz alan polis doldu. Eşime, çocuğuma fiziki müdahalede bulundular. Canımı yakarak polis otosuna bindirdiler. Ben de baro başkanı olduğumu söylemedim. Buna da ihtiyaç yoktu zaten. İskenderun polisi işi gücü bıraktı. Beni hastaneye götürdüler. Doktor raporu alınırken İskenderun Kaymakamımız sağ olsun İlçe Emniyet Müdürüne ulaşmış. Birkaç saat süren tespit olayından sonra durum çözümlendi. Yanımda çeşitli illerden gelen baro başkanlarımız var. Olayla ilgili ben sorumluların gereken cezaya çarptırılmalarını istiyorum. Sağ olsunlar İskenderun Kaymakamımız idari soruşturmanın başlatıldığını belirttiler. Hatay Valimiz durumla ilgili özürlerini iletti. İskenderun Başsavcımız da konuya müdahil olduğunu bildirdi. Öncelikle oradaki polis memurlarının ihraç edilmelerini istiyorum.

DÖNMEZ: POLİSLERİN VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORUM
Hatay İl Emniyet Müdürümüz dahil ilde görevli kamu görevlilerine telefonumla çektiğim görüntüleri gönderdim. İl Emniyet Müdürümüz beni saat 11.00 civarında aradı. Ben kendisinden geçmiş olsun mesajı beklerken kendisi bana nedir bu olay başkanım. Ortamı bu kadar germeye ne gerek vardı. Baro Başkanı olduğunuzu söyleyip kimlik gösterseydiniz dedi. Kendisine beni had bildirmek için mi aradığını ve seviyeyi koruması gerektiğini söyledim. Bu şekilde telefon görüşmemiz sona erdi. Ben kendisiyle daha önce hiçbir tartışma yaşamadığım İl Emniyet Müdürünün o makamda olmasını istemiyorum. Hatay Valimizden İl Emniyet Müdürünün görevden alınmasını, eğer yaşı gelmişse de emekliye ayrılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Dönmez’in ardından diğer baro başkanları ve CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da kısa birer konuşma yaparak tepkilerini dile getirdiler.
(Haber: Levent AŞKAR)

 

https://www.facebook.com/hataybarobaskanligi/videos/2957553241138805/

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.