HATAY EĞİTİM SEN: “GEZİ DİRENİŞİNİ 6.YILINDA SELAMLIYORUZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 17:20

HATAY EĞİTİM SEN: “GEZİ DİRENİŞİNİ 6.YILINDA SELAMLIYORUZ”

reklam
HATAY EĞİTİM SEN: “GEZİ DİRENİŞİNİ 6.YILINDA SELAMLIYORUZ”
Son Güncelleme :

02 Haziran 2019 - 16:28

220 views

HATAY EĞİTİM SEN: “GEZİ DİRENİŞİNİ 6.YILINDA SELAMLIYORUZ”

Eğitim Sen Hatay Şube Yürütme Kurulu Adına Şube Başkanı Deniz Ezer, 2013’te İstanbul’daki Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nı yeniden yapmak için başlayan, inşaat çalışmalarını protesto etmek amacıyla düzenlenen ve daha sonra Türkiye’nin birçok noktasına yayılan eylemlerin altıncı yıldönümü ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Yazılı açıklamasında Başkan Ezer: “2013’te İstanbul’daki Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nı yeniden yapmak için başlayan, inşaat çalışmalarını protesto etmek amacıyla düzenlenen ve daha sonra Türkiye’nin birçok noktasına yayılan eylemlerin altıncı yıldönümü

Gezi olayları sırasında Mehmet İSTİF, Abdullah CÖMERT, Berkin ELVAN, Ali İsmail KORKMAZ, Ahmet ATAKAN, Ethem SARISÜLÜK, Mehmet AYVALITAŞ, Medeni YILDIRIM ve Hasan Ferit GEDİK hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği’nin açıklamasına göre, tazyikli su, yakın mesafeden biber gazı atışları ve plastik mermiden dolayı 7478 kişi yaralandı.

Türkiye tarihinin en büyük halk hareketlerinden birisi olarak siyasal mücadele tarihindeki yerini alan Gezi Direnişi’nin üzerinden 6 yıl geçti. Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş ölçüde geniş halk kesimlerini seferber eden direnişinin yarattığı ve hepimize yaşattığı değerler uğruna yaşamını yitiren  Abdullah CÖMERT ,Berkin ELVAN, Ali İsmail KORKMAZ, Ahmet ATAKAN, Ethem SARISÜLÜK, Mehmet AYVALITAŞ, Mehmet İSTİF,Medeni YILDIRIM ve Hasan Ferit GEDİK direnişin 6. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Türkiye’nin demokrasi mücadelesi tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş kitlesellik ve yaygınlıkta yaşanan ve 5 milyona yakın insanın aktif olarak katıldığı Gezi Direnişi’nin aradan geçen 6 yıla rağmen hatırlanmakta ve hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Türkiye’de ekonomik, toplumsal, siyasal alanda yaşanan sorunların arttığı, iktidarın emek ve demokrasi güçlerine karşı çok yönlü olarak saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde Gezi Direnişi’ni yeniden hatırlamak önemlidir.

Gezi Direnişi’ni yaşanıp biten bir olay olmaktan çıkarıp, bugüne ve geleceğe etki eden canlı bir süreç haline getiren temel neden, Türkiye’de yaşayan ve iktidarın baskıcı, otoriter uygulamalarından rahatsız olan her kesimin, alanlara çıkarak tepkisini göstermiş olmasıdır. Türkiye’de yıllardır kamu emekçilerinin, işçilerin, kadınların, gençlerin, toplumun tüm ezilen ve dışlanan kesimlerin taleplerinin görmezden gelinmesine karşı savunulan talepler, günümüzde de geçerliliğini korumaktadır.

Gezi Direnişi sürecinde kullanılan ayrımcı ve kutuplaştırıcı ifadeler ve nefret söylemi, siyasi iktidar temsilcileri tarafından son dönemde daha da yoğun bir şekilde kullanılmakta, siyasi iktidar önünde diz çökmeyen, onlara biat etmeyen herkes hedef haline getirilerek baskı ve sindirme politikaları ile susturulmak istenmektedir.

Gezi Parkı’nda başlayan direniş, emekçi halkın en temel haklarını ve çıkarlarını yok sayan baskıcı ve otoriter yönetim tarzına, iktidarın saldırılarına ve AKP iktidarının demokratik tepkiler karşısında sürdürdüğü ayrımcı ve saldırgan tutuma karşı güçlü ve tarihi bir yanıt olmuştur.

Gezi Direnişi’nin 6. yılını geride bıraktığımız bu günlerde, meydanlarda korku duvarını aşarak, birbiriyle dayanışma içinde direnmenin ve kazanmanın tadına varmış olan, bu uğurda evlatlarını yitiren Türkiye halklarının demokrasi, barış ve kardeşlik taleplerindeki ısrarı ve mücadelesini kesintisiz bir şekilde kararlılıkla sürdürmekten başka çıkar yol görünmemektedir.

Başta işçi ve emekçiler olmak üzere, toplumun sömürülen, ezilen ve yok sayılan kesimleri Gezi Direnişi’nin açtığı yolda yürüdüğü sürece, nerede ve hangi alanda olursa olsun mücadelenin yürütüldüğü her yerde Gezi Direnişi’nden bir iz, kendisinden bir parça mutlaka olacaktır.

Eğitim Sen Hatay Şube olarak Gezi Direnişi’nin 6.yılını selamlıyor, “BU DAHA BAŞLANGIÇ YOK, MÜCADELEYE DEVAM!” diyoruz, dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.