Hatay Gülderen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Bomba İhbarı: Kırmızı Kodla Tahliye « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Şubat 2026 - 05:22

Hatay Gülderen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Bomba İhbarı: Kırmızı Kodla Tahliye

Hatay Gülderen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan bomba ihbarı üzerine hastanede kırmızı kod uygulaması başlatıldı.

Hatay Gülderen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Bomba İhbarı: Kırmızı Kodla Tahliye
Son Güncelleme :

07 Ocak 2026 - 12:17

27 views
reklam

Hatay Gülderen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Bomba İhbarı: Kırmızı Kodla Tahliye

Hatay Gülderen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan bomba ihbarı üzerine hastanede kırmızı kod uygulaması başlatıldı. İhbarın alınmasının ardından hastane yönetimi tarafından acil durum prosedürleri hızla devreye sokuldu.

Hastane Acil Durum Protokolü Devreye Alındı

Bomba ihbarı sonrası hastane genelinde anonslar yapılarak personel ve vatandaşlar bilgilendirildi. Olası bir tehlikeye karşı bina kontrollü şekilde boşaltılmaya başlandı.

Yatan Hastalar Sedyelerle Güvenli Alana Taşındı

Tahliye sürecinde özellikle yatan hastalar, sağlık çalışanlarının titiz çalışmasıyla sedyelerle ve tekerlekli sandalyelerle hastane dışındaki güvenli alanlara çıkarıldı. Acil servis ve yoğun bakım başta olmak üzere tüm birimlerde koordinasyon sağlandı.

Güvenlik Güçleri İnceleme Başlattı

Olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri ve uzman ekipler, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İhbarın doğruluğuna ilişkin detaylı inceleme başlatılırken, vatandaşlardan resmi açıklamalar dışında yapılan paylaşımlara itibar etmemeleri istendi.
Yetkililerden gelecek resmi açıklamalar doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği bildirildi.

Haber: Levent AŞKAR

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.