2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:23

2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI!

reklam
2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI!
Son Güncelleme :

06 Ekim 2022 - 16:53

328 views

2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI!

Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve TÜBİTAK tarafından Türkiye’de desteklenen 49 projeden biri olan Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenlikleri büyük bir coşkuyla başladı.

Antakya Belediyesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK, MKÜ, Hatay BİLSEM ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birlikleri ile hayata geçirilen Bilim Şenlikleri kapsamında desteklenen “Herod Bilim ile Aydınlanıyor” projesi düzenlenen törenle açıldı.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı 2. Bilim Şenliklerinin açılış törenine Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay BİLSEM Müdürü Tuncay Yurtseven, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alkaya, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Sönmez, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali İhsan Yavuz, STK’lar, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YILMAZ: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Törende konuşan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz: “Antakya’mızın gözbebeği Kurtuluş Caddesi tarihteki adı ile Herod, dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olma özelliğini taşımaktadır.

Bizler de ’21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak’ hedefimizden ilham alarak Herod Bilim Şenliğimiz ile gençlerimizi bilimin ışığıyla aydınlatıyor ve bilimsel çalışmalar yapmalarına katkı sağlıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi bilimin, araştırmanın, geliştirmenin, yenilikçiliğin kök salmadığı bir şehrin diğer hedeflere ulaşması mümkün değildir.

Şehrimizin tarihi değerlerini gençlerimizle, böylesi bir proje ile bir araya getiren projede yer almak bizler için büyük gurur. Emeği geçen TÜBİTAK, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay BİLSEM, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere herkese teşekkür ederim.

3 gün sürecek olan bilim şenliğimizin, okul öncesinden üniversite mezunlarına kadar tüm öğrencilerimize yönelik bilimsel atölye ve çalıştaylar ile başarılı geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

ŞENLİKLERE REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Yapılan konuşmaların ardından 2. Herod Bilim ile Aydınlanıyor projesinin açılışı gerçekleştirildi. Bilim şenliği alanında bulunan atölyeleri gezen protokol üyeleri, yapılan deneyleri izlediler. Öğrencilerle sohbet ederek, öğretmenlere başarılar dilediler.

Antakya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Herod Bilim Şenlikleri okul gruplarının yoğun katılımı ve öğrencilerin ilgisi ile başladı. Şenliklerde geçen sene öğrenci sayısının 10 binin üzerinde olduğu vurgulanırken bu yıl öğrenci sayısının çok daha fazla olmasının beklendiği açıklandı.

6-7-8 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bilim şenliğinde 30’u aşkın bilimsel atölye, eğlenceli deney, konferanslar ve teleskoplarla gökyüzü gözlemi; her yaş ve kademeden tüm halkın katılımına açık ve ücretsiz olacaktır.” denildi.

 

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.